Saray Düzeni Asgari Ücret Köleliğini Sürdürüyor!

Eylemde açılış konuşmasını yapan Cemil ARSLAN,2015 yılı asgari ücretin açıklandığını ve 891 liralık kölelik kölelik ücretinin 949 liraya yükseltildiğinin altını çizerek, “Eğer bu ücretle geçinilebiliyorsa komisyon üyeleri kendileri geçinsin.” Şeklinde hükümete seslendi.Şinasi ULUDOĞAN ise 4/C mağdurları adına yine hükümetin haksız uygulamalarının devam ettiğini ve bu koşullarda vahye uygun,   adalet barındıran bir düzenden bahsedilemeyeceğini, öğretim üyelerine ve hakim savcılara verilen zamlarla asgari ücrete yapılan zamın kıyaslanamayacağını belirtti. Eylemde Ankara TOKAD Temsilcisi Çetin Yıldırım da bir konuşma yaptı. Hükümetin yıllarca gariban insanları CHP ile korkutarak sömürdüğünün altını çizen Yıldırım, AKP hükümetinin neoliberal politikalara teşne olarak kölelik düzenini gitgide daha çok ikame ettiğinin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını ifade etti.

Topluluk adına basın açıklamasını ise Yunus AKKOÇ okudu. AKKOÇ, açıklamasında Asgari Ücret Komisyonunun zevahiri kurtarmaktan öte bir anlam taşımadığının altını çizerek“Emekçilerin, yoksulların alın teri bir kez daha sermaye sahiplerine devlet güvencesinde peşkeş çekilmiştir! Bütün uyarı ve karşı koyuşlara rağmen efendiler kölelik düzeninin devamından yana karar kılmıştır. Asgari ücretten çok daha pahalı altın süslemeli bardakların arz-ı endam ettiği saraylar yükselirken derinleşen kölelik düzeni bir kez daha kendini açıkça göstermiştir.!” diyerek asgari ücreti kölelik olarak niteledi.

Müslümanım, insanım diyen kim varsa bu kölelik ücretine karşı çıkması gerektiğini dile getiren AKKOÇ, konuşmasını “Şirkin zulüm ve kölelik üreten karanlığından hep beraber tevhidin aydınlık dünyasına yürüyelim”sözleriyle tamamladı. Ayrıca eylemde “Asgari Ücret Köleliktir”, “Kahrolsun Kapitalist Yağma Düzeni”, “Allah Adaleti Emreder”, Sermayenin Değil Rabbimizin Kuluyuz”, “Kölelik Büyüyor, Saraylar Yükseliyor”, “Sarayların Değil; Halkın Yanında”, “Rekabet Değil, Dayanışma sloganları atıldı.

Haber: Mustafa ÖZEKE

Eylemde okunan basın açıklamasının tam metni şu şekilde: 

Saraylar Yükselirken Kölelik Derinleşiyor!

Asgari Ücret Köleliktir, Kölelik Düzenine Son!

 

Arkadaşlar,

2015 yılı için geçerli olacak asgari ücret oranları açıklandı.

Tiyatro olarak değerlendirdiğimiz Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmeleri sonucunda 891 liralık asgari ücretin 949 liraya yükseltilmesine karar verildi.

Yani 2015’te kölelik 949 liradan!

İşveren ve hükümet temsilcilerinin 3’te 2 üstünlüğe sahip oldu bir komisyondan hakkı teslim etmeye dönük devrimci bir kararın çıkması zaten mümkün değildi.

Zaten bu tür komisyonların zevahiri kurtarmaktan başka bir misyonu yoktur. Bizler bunun farkındayız;  bütün ezilenler, emekçiler  ve yoksullar bunun farkındadır.

Biz buradan bu 949 liralık kölelik ücretini reddediyoruz.

Halkı, emekçiyi, fukarayı köleliğe mahkûm eden sömürücü zihniyet kendini bir kez daha çarpıcı bir şekilde açık etmiştir.

Emekçilerin, yoksulların alın teri bir kez daha sermaye sahiplerine devlet güvencesinde peşkeş çekilmiştir!

Bütün uyarı ve karşı koyuşlara rağmen efendiler kölelik düzeninin devamından yana karar kılmıştır.

Asgari ücretten çok daha pahalı altın süslemeli bardakların arz-ı endam ettiği saraylar yükselirken derinleşen kölelik düzeni bir kez daha kendini açıkça göstermiştir.

Dostlar,

Hükümetten işadamlarına, muhalefetine kadar kendine “Müslümanım, insanım” diyen kim varsa, bu kölelik ücretine karşı koymalı ve bu aşağılık dayatmayı reddetmeli, hakça bölüşümü, âdil paylaşımı savunmalıdır.

Bunun aksi açıkça Allah’ın sınırlarına saldırmaktır. Çünkü Allah ancak adaleti, ihsanı emrederken malı yığmayı, kölelik düzenlerini reddeder.

Rabbimiz, bütün resullerini kölelik düzenleriyle hesaplaşmak için göndermiştir.

Bugün kölelik düzenini pekiştiren kapitalist şeytani güçler doğrudan Rabbimizin sınırlarıyla savaşmakta, geniş kitlelerin haysiyetini yok etmeye çalışmaktadırlar.

Şu bilinmelidir ki Hz. Musa’nın, Hz. Muhammed’in izinden giden bizler “FekküRaqabe/Kölelere Özgürlük!” çağrısına iman edenler olarak bu köleci zihniyetten ve bu zihniyetin uygulayıcılarından muhakkak hesap soracağız!

Milyonlarca asgari ücretliyle, işsizle, geleceği çalınan genç kitlelerle birlikte kölelik zincirini parçalayacağız.

Şunu biliyoruz ki ezilenler ayağa kalkmadıkça kölelik düzeni diz çökmez!

Yalnızca Âlemlerin Rabbi Allah’a kul olması gereken insanları kendilerine köle yapmak isteyen çağdaş firavun sisteminin dayanaklarını her yerde alenen gördük, Hâman’ı ve Kârun’uyla bu sistem bugün karşımızdadır.

Kardeşler,

Bu yağmacı düzen tabiatı, şehirleri, emeği, insanı dört bir yandan teslim almışken bize düşen bir bilinç intifadasıdır.

Bu köleci düzen maden ocaklarında, inşaatlarda, fabrikalarda yaşarken köleliği reva gördüğü emekçileri katlederken bize düşen adaleti kuşanarak şeytani düzenin karşısına dikilmektir.

Bilinci ve eylemi kuşanarak adil bir dünya inşa etmek için bir an önce yola düşmeliyiz.

Rekabetin sancılı dünyasından kurtulmak için adaletin müşfik çağrısına kulak verelim.

Gelin, tekelleri söküp atalım, aileyi bütün bireyleriyle proleterleştiren üretim anlayışına artık geçit vermeyelim.

İnsanımızı toprağından, köyü ve kasabasından kopartarak kartellerin kucağına süren köleci kapitalist sistemi alaşağı edelim.

İfsada geçit vermeyen bir üretim siyasetini ikame edecek, insanların özgür emekleriyle var olmalarını sağlayacak selam yurdunu inşa edelim!

Ey ezilenlerin, emekçilerin dostları,

Sözümüz ve çağrımız tektir.

Şirkin zulüm ve kölelik üreten karanlığından hep beraber tevhidin aydınlık dünyasına yürüyelim!

Bugün emekçileri ayda 949 liraya köleleştirmek isteyen zihniyetin sahipleri nasıl bir öfkenin muhatabı olacaklarını pek yakında göreceklerdir.

Şüphesiz ki Allah’ın cezalandırması daha çetindir.

 

EĞİTİM İLKE-SEN (İlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası, egitimilkesen.org)

TOKAD (Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği, tokad.org)

ÖYB (Özgür Yazarlar Birliği, ozguryazarlarbirligi.org)

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın