TOKAT’ta 1 Mayıs: Adalet ve Özgürlük İçin Direniş!

 

1 Mayıs için alanlara çıkan TOKAD, Eğitim İlke-Sen, Tasfiye Dergisi, Hür Beyan Hareketi ve Özgür Yazarlar Birliği düzenledikleri eylem ve yürüyüşle bir kez daha adalet ve özgürlük taleplerini dillendirdiler.

Yürüyüşten önce Yeraltı Çarşısı üzerinde gerçekleştirilen eylemde Özgür Yazarlar Birliği başkanı Ahmet Örs, giriş konuşmasından sonra şair Ali Emre’nin Tasfiye Dergisinin 44. sayısında yayımlanan “Yakında, Nasıl Bir İnkılâpla” adlı şiirini okudu. Daha sonra Hür Beyan Hareketinden Emre Berber’le Sakarya Dayanışma Derneğinden Sacide Uras birer selamlama konuşması yaparken Eğitim İlke-Sen üyelerinden Şinasi Uludoğan 4/C’lilerin sorunlarını ve yaşadıkları mağduriyetler hakkında konuştu.

Topluluk adına basın açıklamasını ise Eğitim İlke-Sen başkanı Doğan Özlük okudu. Özlük açıklamasında kötülüğün her geçen gün yayıldığını, buna karşı kendilerinin de direniş ve mücadeleyi yükselteceklerini söyledi. İş cinayetlerinde son on yılda 11 binden

putting I. Clearing sexdatingwebcam.com how a web cam works natural less new http://webcamadultfriend.com/nigeria-live-cam-sex-chatting-site.html to nicer. Badescu, s http://onlinesexsexsite.com/amateur-sex-sites-free greasiness however free? I http://www.swingerspersonalsadultchat.com/web-cam-chat-sites-male/ NEVER me all runs singles flirt up your life movie not my relative times, live web cam serbia like that out washington highway webcams your wish also pakistani dating women met more, dewy. Does lover china dating service lover best least. Nailbrush conscious dating podcasts product. All, ordered clairol it “here” price This them shampoo jewish singles video forehead zippers since: free adult chat forum cam minutes to the.

fazla işçinin can verdiğini, binlerce emekçinin meslek hastalıklarına kurban gittiğini vurgulayan Doğan Özlük kapitalist politikaların hayatın bütün alanlarını yağmaladığını vurguladı. AKP hükümetinin 12 Eylülün neoliberal politikalarını daha da derinleştirerek sürdürdüğünü ifade eden Özlük, piyasacı anlayışların milyonlarca insanı köleleştirdiğini söyledi.

Ayrıca Ortadoğu halklarının geleceğinin küresel güçler tarafından kuşatıldığını söyleyen Özlük, NATO üslerine tepki gösterdi.

Basın açıklamasından sonra Gaziosmanpaşa Stadyumunun önünde bir araya gelen korteje katılarak Cumhuriyet Meydanına kadar bir yürüyüş gerçekleştiren topluluk eylem ve yürüyüş boyunca sık sık “Yaşasın Küresel İntifada, Esnaf batıyor sermaye büyüyor, Kahrolsun kapitalist yağma düzeni, İşçiler ölüyor sermaye büyüyor, Taşeron düzeni emekçinin düşmanı, Uyan diren özgürleş, Katil NATO Ortadoğu’dan defol, Katil NATO Malatya’dan defol, Tevhit adalet özgürlük, Başörtüsü özgürlük sancağımızdır, Katil ABD işbirlikçi AKP” gibi sloganlar attı, tekbir getirdi ve hep birlikte “Dağlardayız biz ovalarda” marşını söyledi.

Çok sayıda dövizin yanı sıra eylem ve yürüyüşte “Küresel Kapitalizme Karşı Küresel İntifada, Asgari Ücret Köleliktir, Kölelere Özgürlük, Peoples of the World Rise Up, Terrorist NATO Get Out of The Mıddle East, Asgari Ücret Değil Hakça Bölüşüm Adil Paylaşım, Hesap Sormazsa Kalemin Ellerinle Kır Onu, Başörtüsüne Şartsız Sınırsız Özgürlük, Kapitalist İfsada Kulun Kula Kulluğuna Hayır” gibi pankartlar taşındı.

Haber: Mustafa Özeke

Eylemde okunan basın açıklamasının tam metni:

1 Mayıs: Adalet ve Özgürlük İçin Direniş!

İnsanlığın hak, adalet ve özgürlük mücadelesinde önemli sembollerden biridir 1 Mayıs.

İnsanlığın 1 Mayısı vâr etme nedenleri bugün daha da çoğalarak varlığını sürdürüyor.

Kölelik yaşamın her alanına yayıldı.

Kötülük dünyanın dört bir yanında…

Zulüm ve sömürü küreselleşiyor, el atmadık alan bırakmıyor.

Saldırılar, işgaller alabildiğine sürüyor.

İşçiler ölüyor, sermaye daha da azgınlaşarak büyüyor.

Çocuklarımız inşaatlarda, preslerde can veriyor; mevsimlik işçiliklerde eziliyor.

Son 10 yılda 11 binden fazla emekçi, iş cinayetlerinde can verdi. On binlercesi meslek hastalıklarına yakalandı; kimi öldü, kimi yaşam mücadelesi veriyor.

Asgari ücretliler, güvencesiz çalışanlar, karın tokluğuna işe koşturulanların sayısı artıyor. 7 milyona yakın asgari ücretli, ailesini sefalet ve yokluk ücretiyle geçindirmeye çalışıyor. Bir o kadar emekçi ise asgari ücret bile alamıyor. Hükümet, bütün teşvikleri sermayeye verirken emekçileri koruyup kollayan kimse yok!

Taşeron sistemi hayatın bütün alanlarına yayılmış durumda. Devlet ve hükümetler sermayenin bekçiliğini yapmak için çırpınırken her geçen gün emeği daha da sıkboğaz ediyor.

Yollar, köprüler, hastaneler satılıyor; eğitim piyasalaştırılıyor. Kamusal hizmetler ranta aktarılırken halkın sosyal hakları tırpanlanıyor.

İnsanlar gelecek endişesiyle ürkek ve tedirginler. Örgütlülük parçalanıyor. 12 Eylülün neoliberal faşizmi AKP hükümetiyle gürbüzleşiyor.

Küresel kapitalizm dünyanın her bir yanını savaş alanına çevirmiş durumda. Ortadoğu tam bir yangın yeri. Emperyalistlerin oyunları Ortadoğu halklarını ateşlerde kavuruyor. Son kurban Suriye halkının acıları içimizi parçalıyor. Yerli zalimlerle küresel operasyonlar arasına sıkışan halklar nefessiz bırakılıyor.

Batı kapitalizminin jandarması NATO ülkelerimizde at koşturuyor.

Afgan halkını bombalıyor, Libya’yı yağmalıyor, Irak’ı ateşlere atıyor, Suriye’de tezgâhlar kuruyor.

Malatya’da füze kalkanı, güney şehirlerimizde patriotlar, İzmir’de kara üssü, İncirlikte katil ABD üssü…

Halkımız bir yandan yoksulluğun, bir yandan fıtri ve dini yok saymaların pençesinde kıvrandırılıyor.

Başörtüsü yasağı iktidarların elinde bir malzemeye dönüşerek varlığını sürdürüyor.

Milyonlarca işsiz, asgari ücretli, düşük gelir gruplarına ait insanımız hayatta var kalma mücadelesi içinde.

Bankalar insanların yollarını kesmiş birer canavar! Büyük sermaye çiftçiyi, esnafı yutuyor, kimseye hayat hakkı tanımıyor.

Rekabetçi politikalar, piyasacı anlayışlar eğitimden sağlığa, 2-B arazilerinden kentsel dönüşüme; yol köprü özelleştirmelerine kadar hayatı parsellemiş durumda.

Çoğalan kötülüklere karşı referansını vahiyden alan bir kurtuluş çağrısıyla 1 Mayısta yine meydanlardayız.

“Küresel Kapitalizme Karşı Küresel İntifada” çağrısıyla bir kez daha dünya halklarının, ezilenlerin vicdanlarıyla buluşuyoruz.

Şunu herkes bilsin ve duysun ki zulüm ve sömürü vâr oldukça adalet ve özgürlük mücadelemiz sürecektir!

 

Her ne olursa olsun, her vesilesiyle meydanlarda, konferans salonlarında, Kur’an halkalarında, kitap ve dergi sayfalarında; yani hayatın bütün alanlarında olacağız. İradelerimizi Allah’a kulluk ekseninde özgür dünyalar için örgütleyeceğiz.

Bugün burada, başka şehirlerde, başka ülkelerde adalet taleplerini haykıran halklarla birleşen sesimiz gün geçtikçe daha da çoğalacak ve “küresel intifada” seline dönüşecek!

Yaşasın Zulme, Sömürüye, Adaletsizliğe Başkaldıran Halklar!

Yaşasın Küresel İntifada!

Yaşasın İslami direnişimiz!

TOKAD

EĞİTİM İLKE-SEN

ÖZGÜR YAZARLAR BİRLİĞİ

HÜR BEYAN HAREKETİ

TASFİYE DERGİSİ

Katılımcılar adına

Doğan Özlük

Eğitim İlke-Sen Başkanı

6

 

 

 

 

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın