Siyonist Rejimi Meşrulaştıracak Hiçbir İlişki Kabul Edilemez!

Türkiye ile İsrail arasında ticarette rekor seviyelere ulaşarak süren ilişkiler diplomatik alanda da yeniden canlandırılıyor.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın’ın, Siyonist rejimle münasebeti perdeleme girişimi olarak okunabilecek Filistin ziyareti öncelikli İsrail temasları Kudüs’te gerçekleşti.

Bu temasların Kudüs’te gerçekleşmesinin tarihi bir anlamı var. Birçok ülke ve çevre ile birlikte Türkiye hükümeti de İsrail’in Kudüs’ü başkent ilan etmesine karşı çıkmış, bu hususta iç kamuoyunu harekete geçirmişti. Ne var ki Kalın’ın ziyaretinin de gösterdiği gibi bu duyarlıkların politik bir hamleden öteye geçmeyeceği bir kez daha anlaşılmış oldu.

İbrahim Kalın’ın temasları, İsrail cumhurbaşkanı Herzog’un 9-10 Mart tarihlerinde yapacağı Türkiye seferi öncesinde bir hazırlık olarak sunuluyor. Siyonist rejim cumhurbaşkanının Türkiye’ye gelmesi başlı başına kabul edilemez bir durumken Kalın’ın hazırlık için İsrail’e gitmesi Türkiye hükümetinin bu meseleye ne kadar ehemmiyet verdiğini göstermektedir.

Şunu tekrar hatırlatıyoruz: İsrail’in herhangi bir meşruiyeti yoktur. Emperyalizmin uzantısı olarak Ortadoğu’ya vaziyet etme misyonuyla var olan bu ırkçı ve gâsıp rejimi meşrulaştıracak hiçbir adım kabul edilemez! Filistin halkına dönük sistematik mülksüzleştirme ve özgürlüklerden mahrum bırakma politikalarını pervasızca sürdüren bu çeteyle herhangi bir sûrette münasebet kurulamaz! Bu ilkeye sırt çevirenler tarihin, Filistin halkının, ümmetin ve Allah’ın karşısında ağır bir vebal yükleneceklerdir.

TOKAD olarak Siyonist çeteyle münasebetleri geliştirerek İsrail’i bölgede meşru bir yapı olarak sunmaya gayret eden bu politikaları ve aktörleri kınıyoruz! Halkımızı, bir an evvel bu yanlışı püskürtmek için mücadeleye davet ediyoruz.

TOKAD   

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın