Direniş Onurumuzu Koruyor, Umudumuzu Yükseltiyor!

 

Eğitim İlke-Sen, Özgür Yazarlar Birliği ve TOKAD,  üç gündür Gazze’ye hava saldırıları düzenleyen Siyonist Yapı’yı İstanbul Eminönü Meydanı’nda ve Tokat’ta protesto etti, Direniş’i selamladı.

İstanbul’daki basın açıklamasını TOKAD İstanbul İl Temsilcisi Emre Karaca okurken, Tokat’ta ise açıklamayı ise Melike Belkıs Örs okudu.

Yapılan açıklamalarda, Filistin Direnişi’nin her türlü imkansızlığa rağmen elindeki direniş yöntemlerini geliştirerek İsrail şehirlerine korku saldığını belirtilirken, “Ümmetin çaresizlik ve bölünmüşlüğünde tek başına Siyonist saldırganlığa karşı duran direniş erlerini selamlıyoruz!” ifadeleri kullanıldı. Ortadoğu’da yaşanan bugünkü karmaşada Türkiye’nin ihtiras ve işbirlikçilik içeren politikalarının büyük bir payı olduğu ifade edilen açıklamada, İsrail’le ticari ilişkilerin artış gösterdiğini ve yakında büyükelçiliklerin yeniden açılacağını hatırlatırken “Üretilen imajlarla gerçekler birbirini yalanlıyor. Şunu üzerine basarak bir kez daha ifade ediyoruz ki İsrail’le gerçekleşen her türlü ilişki suçtur! Bunun hesabı Hakk’ın katında sorulur. Elbette ki bu hesabı halklarımız da sorar!” ifadelerine yer verildi.

İstanbul ve Tokat’ta gerçekleştirilen eylemde “Siyonistler Yenilecek Direnen Filistin Kazanacak” “Terörist İsrail Filistin’nden Defol” “Filistin Halkı Yalnız Değildir” “Emperyalist Fitne Ortadoğu’dan Defol” “İşbirlikçi Siyaset Hesap Verecek” yazılı dövizler taşınırken, “Zionist Terorists Get Out of Palestine” “Siyonist Kuşatmadaki Gazzeli Kardeşlerimizi Yalnız Bırakmayacağız” yazılı pankartlar açıldı. 

Eylemlerde okunan açıklamanın tam metni şu şekilde:

 

SİYONİST SALDIRININ KARŞISINDA, DİRENEN GAZZE’NİN YANINDAYIZ!

Değerli arkadaşlar,

Gasıp terör çetesi Siyonist İsrail yine Gazze’ye saldırılarını artırdı, katliama başladı!

Emperyalistlerin desteğiyle kurulan terör çetesine karşı Filistin, Gazze, yine büyük bir direniş sergiliyor.

Biz bugün meydanlara çıkarak yüreklerimizle, öfke ve dualarımızla Direnişin yanında olduğumuzu iftiharla ilan ediyor ve katil çete Siyonist İsrail’i lanetliyoruz!

Arkadaşlar,

İsrail’in kurulma sürecinden bugüne kadar uyguladığı bütün politikalar herkesçe biliniyor.

Filistin halkını terör yöntemleriyle topraklarından süren Siyonistler yerleşimci politikalarıyla Filistin’in neredeyse tamamına el koydular.

Tarihi seyri gösteren haritalara baktığımızda adım adım gerçekleşen işgali açıkça görebiliriz.

Filistin’i işgal eden ve sivil oldukları iddia edilen Siyonist yerleşimciler Filistin halkının evlerini, arazilerini gasp etmeye devam ediyor, Filistin halkına yönelik alışıldık terör uygulamalarını sürdürüyorlar.

En son işkence edilip öldürülen Filistinli gençler bu çeteciliğin, gözü dönmüşlüğün son örneğidir.

Bu da bize tekrar göstermiştir ki İsrail’de topyekûn bir işgalci ve işkenceci zihniyet vardır.

Kardeşler,

Bugün Gazze’deki direnişin geldiği aşama hepimizi onurlandırıyor.

Siyonist işgal rejimi, Direniş’in her geçen gün daha da büyüyen gücü karşısında paniğe kapılıyor.

Sahil şeridine sıkışmış bir açık hava cezaevine dönüşen Gazze her türlü imkânsızlığa rağmen elindeki direniş yöntemlerini geliştiriyor, İsrail şehirlerine korku salıyor.

Ümmetin çaresizlik ve bölünmüşlüğünde tek başına Siyonist saldırganlığa karşı duran direniş erlerini selamlıyoruz!

Arkadaşlar,

Ortadoğu büyük bir fitnenin ortasında…

Irak ve Suriye’nin içinde bulunduğu iç savaş, ölen yüz binler, artarak devam eden fitne felaket boyutlarını çoktan aştı bile!

İşbirlikçi bölge rejimlerinin marifetiyle derinleşen emperyalist müdahale Ortadoğu’yu yakıp kavuruyor.

Bu fitne hali Filistin direnişini de zor sokmuş, güvenip dayandığı merkezlerin dağılmasına neden olmuştur.

Emperyalistler güven içinde yaşayacak bir İsrail istiyorlar ve bunun için işbirlikçi rejimlere yeni misyon yüklüyorlar.

Türkiye de Ortadoğu çemberinde bu süreçte önemli bir rol oynadı. Ortadoğu’da yaşanan bugünkü karmaşada Türkiye’nin ihtiras ve işbirlikçilik içeren politikalarının büyük bir payı var.

İsrail’e dönük veryansın mizansenlerine rağmen hızla artan ve rakamlara açık bir şekilde yansıyan bir İsrail-Türkiye ekonomik ilişki gerçeği var.

Hükümet yetkililerin açıkladığı ve ticari olarak zaten artarak süren ilişkilerin büyükelçilik düzeyinde karşılıklı olarak yeniden tesis edileceği gerçeği var.

İsrail karşısında duran direniş hareketlerinin maalesef hükümetin dış politikasına fazlasıyla eklemlenen bazı İslami gruplarca şeytanlaştırılma gerçeği var!

Üretilen imajlarla gerçekler birbirini yalanlıyor.

Şunu üzerine basarak bir kez daha ifade ediyoruz ki İsrail’le gerçekleşen her türlü ilişki suçtur! Bunun hesabı Hakkın katında sorulur. Elbette ki bu hesabı halklarımız da sorar!

Dostlar,

Bugün türlü ihanet, oyun ve işbirliğine rağmen Direniş onurumuzu koruyor, umudumuzu yükseltiyor!

Ortadoğu’yu saran fitne ateşinin ortasında dönmemiz gereken yönü bize gösteriyor!

Emperyalist ve Siyonist saldırganlığa direnen Hamas’ı, İslami Cihad’ı selamlıyoruz.

Rabbimiz, sen onların yardımcısı ol!

Çaresizliğimizle kapına geldik, üzerimizdeki ölü toprağını kaldır!

Ümmete bilinç ve basiret nasip et!

Direnişin dostlarını yücelt, düşmanlarını kahreyle!

Filistin halkına güç ve sabır ver, bizi de onlara yardımcı kıl!

Siyonistleri, işbirlikçileri kahreyle, planlarını boz!

EĞİTİM İLKE-SEN (İlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası) – ÖYB (Özgür Yazarlar Birliği) – TOKAD (Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın