Emperyalizme karşı zafer birlikte mücadeleden geçer

ekeb-eylem

 

TOKAD’ın bileşenlerinden olduğu EKEB (Emperyalizme ve NATO’ya Karşı Eylem Birliği), “Türkiye NATO’dan Ayrılsın, Emperyalist Üsler Kapatılsın!” talep ve çağrısıyla gerçekleştirdiği eylemlerin dördüncüsünü 16 Mart Pazar günü Eminönü Meydanında yaptı. Basın açıklamasında Rachel Corrie de anıldı.

Basın açıklamasının tam metni şu şekilde:

Emperyalizme karşı zafer birlikte mücadeleden geçer

Emperyalizmin halkları birbirine düşürmeye çalıştığı bir dönemi yaşıyoruz. Ortadoğu içerisinde birçok bölgede iç çatışmalar yaşanmakta, halkların haklı isyanları emperyalistler tarafından manipüle edilmek istenmektedir.

Küresel kapitalist düzen kendi çıkarları için bölgemizde savaşı ve çatışmaları körüklemektedir. Amaç halkları birbirinden uzaklaştırmak ve kendi çıkarlarına uygun yönetimleri ya sürekli kılmak ya da var olanları yenileriyle değiştirmektir.

Emperyalistler tarafından bölgemizin hem kaynaklarına göz dikilmiş hem de bölgemiz Pazar haline getirilmek istemektedir. Yüzyıllardır bu çabaları uğruna mücadele vermektedirler. NATO gibi halkların tescilli katili savaş makinesi eliyle de hücrelerimize kadar sirayet etmiş durumdalar.

Maalesef ki NATO ya yataklık eden ülkelerin başında Türkiye gelmektedir. Ortadoğu savaşlarına karar veren ana karargâh İzmir’de bulunmaktadır. Gerçekten bölgemizi ve ülkemizi barış haline taşımak istiyorsak öncelikle kan emici NATO üslerinden kurtulmamız gerekmektedir.

Bu coğrafyada sayısız halkın emekleri alin teri ve mücadeleleri mevcut. Bu değerlere hepimiz sahip çıkmalıyız. Bütün halkların farklılıklarıyla birlikte kardeş olduğunu aklımızdan çıkarmadan, basta emperyalist güçler olmak üzere onlara uşaklık eden yerel küresel bütün egemenlerle topyekûn mücadeleyi örgütlememiz gerekmektedir.

Öncelikle en büyük düşmandan başlamalıyız. Hepimizin ortak düşmanı olan emperyalist güçler ve onun savaş makinesi olan NATO’yu topraklarımızdan kovmak için birleşmeliyiz. Emeğimizi, inançlarımızı, kültürlerimizi emperyalist güçlerin sömürmelerine müsaade etmemeliyiz.

Dostlar,

Bizler bugün burada bu açıklamayı yaparken, emperyalistler dünyanın pek çok farklı coğrafyasında halkların kaderiyle oynuyor. Doğrudan veya dolaylı olarak müdahale ettiği hiçbir yere ‘demokrasi’ götürmediği bilinen ABD, Venezuela’da daha geçen yıl adil bir seçimle devlet başkanı seçilen Nicolas Maduro’ya karşı orta sınıfları kendisi için piyon gibi kullanıyor. Ukrayna’da, dengeleri kendi lehlerine çevirmek uğruna, silahlı neo-Nazi gruplarını desteklemekten bile geri durmadılar. Gelişmeler karşısında Rusya’nın ortaya koyduğu savaş tehdidi ise gerilimi daha da fazla tırmandırıyor.

Gazze Şeridi, yeni bir Siyonist saldırı tehdidiyle karşı karşıya. 1 hafta içinde 6 Filistinli öldürüldükten sonra Filistinliler meşru direniş hakkına başvurdu. Siyonistlerin yanıtı ise kesintisiz hava saldırıları oldu. Siyonist çetenin elebaşlarından Avigdor Lieberman, havadan ve karadan, bütün Gazze’nin işgal edilmesinden söz ediyor. Eş zamanlı olarak abluka da sürüyor. Birkaç gün önce 3 yaşındaki bir çocuk, tedavi için Gazze’den çıkmasına izin verilmediği için son nefesini verdi.

Emperyalizme ve NATO’ya Karşı Eylem Birliği olarak, Filistin halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu ilan ederken, 11 yıl önce bugün, Filistinlilerin evlerini savunduğu sırada İsrail buldozerlerinin ezerek öldürdüğü barış aktivisti Rachel Corrie’yi de saygıyla anıyoruz.

Emperyalizme karşı zafer birlikte mücadeleden geçer. Bir kez daha haykırıyoruz!

Türkiye NATO’dan ayrılsın!
İncirlik üssü kapatılsın!
Kürecik NATO füze radarı sokulsun!
NATO İzmir kara karargâhı kapatılsın!

EKEB (Emperyalizm ve NATO’ya Karşı Eylem Birliği)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın