Niksar İlçe Temsilciliğimiz Açıldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde açılan TOKAD (Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği) Temsilciliği düzenlenen açılış programıyla faaliyetlerine başladı.

Özgür Yazarlar Birliği Sekreteri Doğan Özlük’ün Kur’an-ı Kerim ve mealini okumasıyla başlayan programı sunan İlyas Çetin, TOKAD Niksar Temsilciliğinin İslami çabalar için mütevazi bir katkı olacağını söyledi.

Daha sonra söz alan TOKAD Niksar İlçe Temsilcisi Hilal Çetin de, İslami kimliğin sosyal mücadele alanına inişinin bir aşaması olarak temsilciliği faaliyete geçirdiklerini, seminer, konferans gibi etkinliklerin yanı sıra ezilenlerden yana adalet mücadelesi içinde bulunacaklarını ifade etti.

TOKAD yönetimi adına konuşan Ahmet Örs de bir slayt eşliğinde TOKAD’ın misyonunu ve çalışmalarını anlattı. TOKAD çizgisinin edebiyat, sendikacılık, İslam düşüncesi, siyasi tavır gibi alanlarda ortaya koyduğu bütüncül mücadele perspektifinden bahseden Örs; Niksar Temsilciliğinin bu mücadele perspektifini geliştiren ve ileriye taşıyan bir iradenin ürünü olarak ortaya çıktığını vurguladı. İslami düşünce ve siyasetin birbirini besleyen derin bir kriz içinde olduğunu söyleyen Örs, İslami çevrelerin entelektüel sığlığın giderilmesi ve siyasal alanda da yerel ve küresel problemlerde bağımsız bir siyasi duruş ortaya koymasının gerekli olduğunu belirtti.

Konuşmalardan sonra ilçeden ve ilçe dışından açılışa gelen misafirlere ikramda bulunuldu ve çalışma takvimi duyuruldu.

Haber: Elif Aydın, Niksar

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın