Yasakçı Eğitim Sistemine Hayır!

TOKAD ve Özgür Eğitim-Sen, bu Cumartesi düzenleyecekleri eylemde, eğitimdeki ideolojik dayatmalara ve yasaklara karşı özgürlük çağrısı yükseltecek

Türkiye’deki eğitim sisteminin sorunlar her geçen gün büyüyor. Halkın inanç ve değerlerinin yok sayıldığı eğitim anlayışına karşı çıkan TOKAD (Toplumsal Dayanışma Kültür ve Sosyal Araştırmalar Derneği) ile Özgür Eğitim-Sen (Özgür Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası), bu Cumartesi, saat 13.00’de, Tokat şehir merkezindeki Yeraltı Çarşısı’nın üstünde bir basın açıklaması yapacak. Ortak yapılan çağrıda “Eğitim sisteminde tek tip bir ulus kimliğin ve kültürün dayatılmasını kabul etmiyoruz. Etrafı dikenli tellerle, yüksek duvarlarla çevrili kışla tipi okullarda, resmi hurafelerin gerçekmiş gibi sunulmasına, ideolojik yalanlara yöneltilen itiraz ve eleştirilerin suçmuş gibi gösterilmesine itirazımız var. Başörtülü öğrencilerin okul kapılarından, kampüslerden, kürsülerden, ödül törenlerinden, SBS ve ÖSS kapısından kovulmasına boyun eğmeyeceğiz. Öğrencilerimizi yarış atına çeviren; onların en güzel zamanlarını kâbusa çeviren; onlara yaşamak için zaman bırakmayan; yoksul veya başka anadillerde büyüyen çocukları yok sayan; her yönüyle adaletsiz bu sınavların kaldırılması gerektiğine inanıyoruz.” denildi.

Başörtüsü yasağı ve katsayı adaletsizliği de protesto edilecek

Herkesin ailesini, akrabasını, komşusunu alarak basın açıklamasına destek vermeye çağıran TOKAD ve Özgür Eğitim-Sen’den yapılan çağrıda “Tek tipleştirici, ötekileştirici, kamplaştırıcı, seküler, kapitalist ve ulusçu zorunlu eğitim anlayışının yerine bambaşka eğitim modellerinin mümkün olduğuna inanıyoruz. Mevcut eğitim programları, ders kitapları ve eğitim uygulamaları ile çocuklarımıza özgürce düşünme, inanma ve yaşama fırsatı bırakılmıyor. Bu durumu kabullenemeyiz. Bırakın, biz çocuklarımızı özgürce eğitelim.” denildi. 13 Haziran Cumartesi günü, saat 13.00’de yapılacak basın açıklamasında, yasakçı eğitim sisteminin çarpıklıklarıyla birlikte, ÖSS’deki başörtüsü yasağı ve başta İHL’ler olmak üzere tüm meslek liselerine haksızlık eden katsayı uygulaması da protesto edilecek. TOKAD ve Özgür Eğitim-Sen, “Herkes için adalet ve özgürlük isteyen tüm duyarlı kardeşlerimizi, haksızlıklara karşı tavır almaya çağırıyoruz” diyerek davette bulundular.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın