Atalar Dini, Zulme Uygun Ortamlar Oluşturur

TOKAD’da haftalık eğitim seminerlerine bu hafta Cemal ÖĞÜR’ün sunmuş olduğu “Atalar Dini” konulu seminerle devam edildi.

Cemal Ögür konuşmasında Şeytanın ve Allah’ın dini olmak üzere iki din olduğunu, bu iki dinin insanın yaratılış serüveninin başlangıcından sonuna kadar süreceğini, “Atalar Dini” sürdürücülerinin aslında şeytanın dininin farklı şekillerde benimsenmesini istediklerini belirtti. Atalar dininin zulmün egemen kılınması için fiili ve düşünsel uygun ortamlar oluşturduğunu söyleyen Öğür, aslında atalar dini mensuplarının kendi değerlerini hayatlarında göstermekte çok da hevesli olmadıklarını ama tevhidin egemenliğini zedelemek için kendilerinin bile inanmadıkları anlayışları insanlara dayattıklarını vurguladı.

Yeryüzünde Müslümanların temel vazifelerinin Allah’ın otoritesini tesis etmek olduğunu, bunun için ibadi ve sosyal sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğini ifade eden Cemal Öğür, ihmalkâr davranışların zamanla atalar dinine teslimiyete, oradan da inkârcılığa gidebileceğine işaret ederek ataletten uzak durulması gerektiğini hatırlattı.

Atalar Dininin tezahürlerini putçuluk, ahreti inkâr, çıkarcılık, akletmemek, Resulleri ve muvahhidleri küçümsemek, yanlış infak anlayışı şeklinde sıralayan Öğür, modern dönemlerde hevasını ilah edinen insanların kendi putlarını kendi içlerinde taşıdıklarını, siyasi putçuluk yanında nefislerdeki soyut putların, ilah edinilmiş hevaların dehşet verici potansiyeline dikkat çektikten sonra muvahhitleri küçümseyen ve kendini tatmin için yanlış infak mantığını benimseyen zihniyetin nitelikleri üzerinde durdu.

Seminer, Ilımlı İslam, Anadolu İslamı gibi çalışma ve kavramların Atalar Dininin modern versiyonu olduğu vurgusuyla sona erdi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın