Emperyalizmin Savaş ve Şantaj Makinesi NATO’dan Çıkılmalıdır!

İsveç’in NATO’ya üye olma sürecinde Türkiye’nin türlü gerekçelerle geciktirdiği, en nihayetinde NATO’nun Vilnius zirvesinde verdiği onay etrafında meselenin özünü ıskalayan tartışmalar yürütülüp gizli-açık yürütülen birtakım pazarlıklar öne çıkarılmıştır.

Bütün bu aşama ve süreçler açık hakikati gizlemektedir. Tartışmaların merkezinde yer alan NATO, emperyalizmin jandarmasıdır, onun savaş ve şantaj makinesidir.

Bu hakikat göz ardı edilerek yapılan herhangi bir değerlendirme ve müzakerenin kıymeti yoktur. Küresel egemenlik kapışmasında ABD ve Avrupa önderliğinde şekillendirilen NATO’nun zulüm ve işgal tarihi, herkese yeterli fikri vermeye yeterlidir.

Mazlum ve mustazaf dünya halklarının, Ortadoğu’nun başına bela kesilen; başta İsrail olmak üzere emperyalist şer şebekesinin koruyuculuğunu üstlenen bu terör organizasyonundan bir an önce Türkiye’nin çıkması gündemleştirilmeliyken birtakım gizli pazarlıklara odaklanılması utanç vericidir.

Emperyalist polis gücü NATO’dan çekilmeyi bırakın, onu daha da güçlendirip büyüten adımların içinde yer almak, Kudüs gibi sembolleri sahiplenip mazlum coğrafyaların hâmiliğini üstlenme gibi iddiaları “yaldızları dökülen yalanlar” olarak tekrar gün yüzüne çıkarmaktadır.

TOKAD olarak çağrımız öteden beri aynıdır. Bir an önce emperyalizmin savaş ve şantaj makinesi NATO’dan çıkılmalıdır. Ülkedeki bütün ABD ve NATO üsleri kapatılmalıdır. NATO dolayımında yapılan bütün pazarlıklar kirlidir. Yeryüzüne ve insanlığa kötülük ve yıkımdan başka bir şey vaat etmemektedir.

TOKAD

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın