Nekbe’den Geri Dönüşe: Filistin Halkının Direniş İradesine Selam Olsun!

IMG_1725

 

Siyonist İsrail’in işgali altındaki yurtlarına dönüş için haftalardır büyük eylem ve yürüyüşler yapan Filistin halkına, ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıdığı gün yapılan büyük katliam TOKAD ve İLKE-SEN tarafından Nekbe’nin (Büyük Felâket) 70. yıldönümünde Tokat’ta protesto edildi, Filistin halkının direnişi selâmlandı.

Eğitim İlke-Sen Tokat İl Temsilcisi Şinasi Uludoğan tarafından eylemde okunan açıklamanın tam metni şu şekilde:

Nekbe’den Geri Dönüşe:

Filistin Halkının Direniş İradesine Selam Olsun!

 Bismillahirrahmanirrahim

Kıymetli dostlar,

Bugün, katil ve gâsıp Siyonist İsrail rejiminin, emperyalist güçlerin desteği ile Filistin topraklarında bağımsızlık ilân etmesinin ardından Filistin halkının sürgün ve katliamlara tabi tutulma sürecinin adı olan Nekbe’nin, yani “Büyük Felâket”in 70. yıldönümüdür.

Kardeşler,

İslam dünyasının ve insanlığın tarihî merkezlerinden olan Kudüs on yıllardır Siyonist tasallut altındadır. Bu işgal süreci her geçen gün derinleşmiş, emperyalistlerin ve Siyonistlerin saldırıları, bölgedeki sözde müslüman devletlerin aymazlık ve işbirlikçilikleri ile bugün yeni bir aşamaya gelmiştir.

Trump adlı haydutun başkan seçilmesiyle birlikte İsrail büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı alan ABD’nin provakatif ve işgali derinleştirmeyi amaçlayan tavrı bütün dünyada tepkiyle karşılanmıştı.

Hepimiz şahit oluyoruz ki Nekbe mağlubiyetinin yılgınlığından sıyrılıp Filistin’e geri dönüş umudunu büyütmeye çalışan Filistin halkı günlerdir büyük bir direniş göstermekte, her gün kararlı yürüyüş ve gösterilerle geri dönüş iradesini büyütmeye çalışmaktadır.

ABD Büyükelçiliğin İsrail’in bağımsızlık yıldönümünde yapılan açılışını reddeden Filistin halkına saldıran Siyonist zalimler dün elliden fazla kardeşimizi katletmiştir. Geri dönüş protestoları süresince çok sayıda Filistinli şehit düşmüş, sayısız kardeşimiz yaralanmıştır.

Bizler bugün burada, bu fedakâr mücadeleye omuz vermek, zalimleri lânetlemek için bir araya geldik ancak sorumluluklarımız elbet bununla bitmiyor, bunun farkındayız!

Kardeşler,

Kudüs’ün özgürlüğü için yerine getirmemiz gereken yükümlülükler var.

Bunların başında Türkiye ile İsrail ilişkilerinin kesilmesini sağlamak vardır. Meydanlarda sürekli olarak vurguladığımız bir gerçek var: İsrail’le anlaşma ümmete ihanettir! İsrail’i dost tutarak Kudüs’ün özgürlüğünü savunmak abesle iştigaldir!

Filistin doğalgazını Siyonistlerle birlikte pazarlamaya çalışmak tarihin gördüğü en büyük hinliklerdendir! Mavi Marmara davasını 20 milyon dolara kapatmak samimiyetsizliğin dik âlâsıdır!

Filistin halkı “Nekbe”lere direnirken aynı günü İsrail’in milli günü diye kutlamak, diplomatik ilişkileri son sürat geliştirmek ikiyüzlülüktür! İsrail’e görünürde atıp tutarken ticari ilişkileri rekor seviyede yürütmek utançların en büyüğüdür! İsrail’i koruyan Kürecik, İncirlik gibi emperyalist üsleri kapatmamak veballerin en ağırıdır!

Özellikle AKP iktidarı tarafından dillendirilen ve Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunu iddia ederken 1967 sınırları çerçevesinde Filistin’in yarısı üzerindeki bir İsrail’i meşrulaştıran bir tavrı savunmak en ağır hata ve ihanettir! İşbirlikçilik ile Kudüs söylemlerini bir arada götürmek kandırmacılığın en açık örneğidir!

Ey Filistin dostları, özgür Kudüs yârenleri!

Bizim öncelikli sorumluluklarımız saydığımız alanlarla ilgilidir. Siyonist ve gâsıp İsrail’in ülkemizdeki temel dayanaklarını hedef almak şiarımız olmalıdır. Bölgenin gayr-ı meşru oluşumu İsrail, İslam dünyasındaki işbirlikçiliklerden beslenmektedir.

Ortadoğu ülkelerindeki işbirlikçi yapılar, Siyonistlere can suyu sağlamaktadır. Bu suyun vanalarını kesmek zorundayız! İşbirlikçiliklere karşı direniş siyaseti gütmek ve Siyonizm’in köklerini bu suretle kurutmakla mükellefiz!

IMG_1721Kardeşler,

Emperyalizmin ileri karakolu İsrail, İslam dünyasının bağrına saplanmış bir hançerdir! Bu hançeri söküp çıkarma sorumluluğu sadece Filistin halkının omuzlarına tevdi edilemez! Her müslüman, onurlu her insan bu mücadelede üzerine düzeni yerine getirmeli, Büyük Şeytan ABD ve Siyonist İsrail’e karşı az önce sıraladığımız ilke ve usuller çerçevesinde karşı durmalı; ihanet ve işbirlikçileri reddetmelidir.

Nekbe’nin yıl dönümünde ahdimizi yineliyor, Filistin’e geri dönüş umut, azim ve kararlılığını besleyecek her adım için Rabbimizin bizi vazifelendirmesini diliyoruz! Direnişe verdiğiniz destekten dolayı Rabbimiz sizden razı olsun, özgür Kudüs’te buluşmayı hepimize nasip etsin!

Yaşasın İntifada!

Yaşasın Filistin Halkının Direnişi!

Kahrolsun İsrail, Kahrolsun ABD!

Siyonizm Yenilecek, Direnen Filistin Kazanacak!

TOKAD (Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği)

EĞİTİM İLKE-SEN (İlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası)

Topluluk adına Şinasi Uludoğan, Eğitim İlke-Sen Tokat İl Temsilcisi

Haber: Halil İbrahim Doğan

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın