İsrail’in Kalkanı Kürecik NATO Radarı Sökülsün-Yıllık 5 Milyar $’lık Ticaret Kesilsin

 

EĞİTİM İLKE-SEN, TOKAD ve ÖYB, Eminönü’nde gerçekleştirdikleri eylemle Kürecik’teki NATO radarının sökülmesini ve İsrail’le yapılan ve yıllık hacmi 5 milyar $’a çıkan ticaretin kesilmesini istedi.

Eğitim İlke-Sen MYK üyesi Ahmet Örs, dünyadaki halkların katili NATO’nun Kürecik’teki radarının İsrail’i korumak için konuşlandırıldığını, NATO’nun temel görevlerinden birinin zaten bu olduğunu, söyledi ve “Radarı siyaset sökmezse biz halk olarak onu parçalayıp söküp atacağız. Yıllık 5 milyar dolara çıkan ticaret hacmi var. Her geçen gün bu artıyor. Her gün yalan beyanatta bulunuluyor. Bir an önce bunun sonlandırılmasını istiyoruz. Hem ticaretten vazgeçmeyip hem orda burada esip gürleyerek Filistin davasına sahip çıkılmaz.” dedi.

Filistin Halkıyla Dayanışma Ağı temsilcisi Selim Sezer de yaptığı konuşmada, gözü dönmüş bir şekilde hastanelere bile saldıran İsrail’in her alanda boykot edilmesi ve NATO Kürecik radarının kapatılması gerektiğini ancak bu şekilde Filistin halkıyla dayanışmanın mümkün olabileceğini söyledi.

Sezer’den sonra söz alan EKEB (Emperyalizme ve NATO’ya Karşı Eylem Birliği) sözcüsü Basri Özgür dünyada başka örneği olmayacağı şekilde bir haydut çetenin işgali altında yaşayan Filistin gerçeği ile karşı karşıya olduğumuzu ve milyonlarca Filistinlinin vatansız olduğunu söyledi. Filistin’e uzaktan destek olmayacağını, bunun sürekli ve devamlı olması gerektiğini vurgulayan Özgür, NATO üyeliği ve artan bir ticari ilişki ile Filistin dostluğunun yan yana bulunamayacağını vurguladı.

Eylemde Filistinli katılımcılar adına da bir Filistinli öğrenci konuşma yaptı. İsrail’e karşı yaptırım ve boykotun yaygınlaştırılmasının önemini birçok örnek üzerinden ele alan konuşmacı, Filistin’in özgürlüğüne sahip çıkan her eylemin son derece kıymetli olduğunu ifade etti.

Eylemde son konuşmacı olan yazar Burhan Kavuncu da, Filistinlilerin sadece İsrail’le değil ABD, İngiltere, BM ile savaştığını ve bu savaşın emperyalistlere karşı savaşan bütün ezilen halkların savaşı olduğunu söyledi. Hükümetin şaka yapar gibi Kürecik’in İsrail’e bilgi vermediğini söylediğini belirtti.

Eylem boyunca “İsrail’in Kalkanı Kürecik NATO Radarı Sökülsün-Yıllık 5 Milyar $’lık Ticaret Kesilsin” pankartının yanı sıra çok sayıda döviz taşındı ve “Kürecik Radarı İsrail’in Kalkanı, İsrail’e Kalkan Olmayacağız, Radar Sökülsün Ticaret Kesilsin, İsrail’le Ticaret Gazze’ye Ölüm Yağdırıyor, Ticaret Büyüyor Katliam Sürüyor, Terörist NATO Terörist İsrail” gibi sloganlar atıldı, Filistin marşları çalındı.

Haber: Emre Karaca

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın