Mısır’da Cunta, Darbeye Direnen Halkı Sindirmeye, Yok Etmeye Çalışıyor!

TOKAD, Tokat Yeraltı Çarşısı üzerinde gerçekleştirdiği bir eylemle Mısır’da seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi’yi deviren darbeyi ve 200 den fazla kişinin öldüğü ve 4500’den fazla kişinin yaralandığı,  cuntanın yaptığı katliamı protesto etti.

TOKAD adına basın açıklamasını Dernek yönetiminden Cemil ARSLAN okudu. Mısır halkının iradesini çiğneyip yok sayan darbeyi ve cuntanın ve onun işbirlikçisi çetelerin yaptığı katliamları bütün güçleriyle lanetleyip kınadıklarını dile getiren ARSLAN,

“Mısır ordusunun dün sabaha karşı yaptığı katliam insanlık dışıdır, tam bir alçaklıktır ve darbecilerin gerçek yüzünü bir kez daha ifşa etmiştir” dedi.

Mısır’daki darbenin halkın iradesini yok sayan diktatörlüklerin bir devamı olduğunu ifade eden Cemil ARSLAN, Türkiye’de gerçekleştirilen 28 Şubat terbiye sürecinin bir benzerinin de Mısır’da sahnelenmek istendiğini belirtti.

Halkların iradesine ve onların var olma isteklerine sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Cemil ARSLAN, Cumhurbaşkanı Mursi’nin derhal serbest bırakılıp görevinin başına dönmesini; Mısır’daki siyasal, toplumsal sorunların Mısır’daki mevcut taraflarca ele alınıp müzakere edilmesini, katliamlara bir son verilmesini silahların namlusunun çevrildiği halktan özür dilenmesi gerektiğini, ülkeyi bir iç savaşa sürükleyebilecek politik ve askeri hamlelerden uzak durulması gerektiğini vurgulayarak,  sözlerini “Ordu derhal kışlasına çekilmeli, cunta yargılanmalıdır! Tutuklanan İhvan mensupları derhal serbest bırakılmalıdır. Darbeciler, Mısır halkına ve Müslüman halklara hesap vermelidir.” diye sürdürdü.

Müslümanların birbirlerini fitne çukurlarına itmeyip o çukurlara düşmekten kurtarmaya bakmaları gerektiğine işaret eden Cemil ARSLAN, mezhepçilik fitnesine, iktidar tutkusuna, kapitalist amaçlara teslim olmama çağrısı yaptı. 

Eylem boyunca “Mısır’da Cunta, Halkın Geleceğine Darbe Yapıyor! Darbeciler Halkın Düşmanıdır!” pankartının yanı sıra çok sayıda döviz taşınırken “Mısır halkı yalnız değildir, Müslümanlar kardeştir, Katil Cunta Hesap Verecek, Zalim Si-Si Mısır’dan Defol, Yaşasın Küresel İntifada” gibi sloganlar atıldı ve tekbir getirildi.

Haber: Mustafa Özeke
Eylemde okunan basın açıklamasının tam metnişu şekilde:

Mısır’da Cunta, Katliamla Halkın Geleceğine Darbe Yapıyor!

Darbeye Direnen Halkı Sindirmeye, Yok Etmeye Çalışıyor!

Değerli arkadaşlar,

Dün sabaha karşı darbeci Mısır ordusu darbeye karşı Adeviyye meydanında direnen Müslümanları otomatik silahlarla taradı. Vurulanların çoğu öldürme kastıyla belden, yukarıdan veya kafasından vurulmuş insanlar.

210’dan fazla ölü, 4500’den fazla yaralı olduğu bildiriliyor.

Yaralılar hastaneler dolu olduğu gerekçesi ile tedavi edilmiyor, ölüme terkediliyor. Yaralı olduğu halde tutuklanan, gözaltına alınan insanların olduğu bilgisi geliyor.

Camiler hastanelere dönüşmüş durumda. Baltacı diye tabir edilen çeteler de bu katliamlara yardım ediyor.

Arkadaşlar;

Mısır ordusunun dün sabaha karşı yaptığı katliam insanlık dışıdır, tam bir alçaklıktır ve darbecilerin gerçek yüzünü bir kez daha ifşa etmiştir.

Biz, Mısır halkının iradesini çiğneyip yok sayan bu darbeyi ve Mısır ordusunun yaptığı katliamı bütün gücümüzle lanetleyip kınıyoruz.

Bu darbe, Mısır halkının iradesini yok sayan diktatörlüklerin bir devamıdır.

Bu darbe; halkların tercihlerinin, yaşama arzularının bir anlamının kalmadığının göstergesidir.

Kıymetli dostlar;

Türkiye’de gerçekleştirilen 28 Şubat terbiye sürecinin bir benzeri Mısır’da da sahnelenmek isteniyor.

Biz bu sürecin ne anlama geldiğinin farkındayız. Türkiye’de, 28 Şubat terbiye sürecinde de İslami yapılar sistem tarafından baskı ve zor kullanılarak ehlileştirilmek istenmiş ve bunda da önemli oranda başarılı olunmuştu. Şimdi daha acımasız bir yöntemle Mısır, aynı terbiye sürecine muhatap kılınmak isteniyor.

İşte bu noktada bizler halkların iradesine, onların var olma isteklerine sahip çıkıyoruz. İslam dünyasının, İslam halklarının bir parçası olarak biz de burada ümmetin yaşadığı acılara, travmalara tanıklık etmeye, gücümüz oranında yaşananlara müdahale etmeye çalışıyoruz.

Buradan bütün dünyaya sesleniyoruz:

Cumhurbaşkanı Mursi derhal serbest bırakılıp görevinin başına dönmelidir.

Mısır ordusu, katliamlara son vermeli, silahlarının namlusunu halkına çevirdiği için halktan bin kere özür dilemelidir.

General Sisi ve cunta hükümeti tümüyle görevden el çektirilip yargılanmalıdır.

Mısır’daki siyasal, toplumsal sorunlar Mısır’daki mevcut taraflarca ele alınmalı, müzakere edilmelidir.

Tutuklanan İhvan mensupları derhal serbest bırakılmalıdır.

Darbeciler, Mısır halkına ve Müslüman halklara hesap vermelidir.

Ülkeyi Suriye’de olduğu gibi bir iç savaşa götürecek ve yıllarca kan akmasına sebep olacak politik ve askeri hamlelerden uzak durulmalıdır.

Arkadaşlar,

Allah günleri aramızda döndürüp dolaştırıyor.

Müslümanlar bugün ateş dolu bir fitne çukurunun etrafındalar.

Birbirimizi fitne çukurlarına itmeye değil, o çukurlara düşmekten kurtarmaya bakalım.

Adalet ve özgürlük çağrısının imkânlarını görüp çoğaltmaya bakalım.

Gözlerimizi kör eden hırslara, mezhepçilik fitnesine, iktidar tutkusuna, kapitalist amaçlara teslim olmayalım.

Değerli dostlar,

Bu vesileyle tekrar Mısır’da darbecilerin gerçekleştirdiği katliamı kınıyor, şehitlerimize rahmet diliyoruz.

Hasan el-Benna’lardan Seyyid Kutup’lara kadar şehit kanlarıyla bereketlenen Mısır toprakları inşallah yeni bir devrime gebelik yapmaktadır.

Mısır’ın geleceğini bütün bir Mısır halkı özgür iradesiyle ve İslam halklarıyla birlikte inşa edecektir.

Darbelerin karanlığına, işbirlikçi düzenlere geçit vermeyeceğiz.

Ümmetin aydınlık geleceğini karartmak isteyenlere fırsat tanımayacağız!

Yaşasın Ortadoğu halklarının özgür iradesi!

Kahrolsun emperyalistler!

Kahrolsun katliamcı darbeciler!

Kahrolsun cuntalar ve işbirlikçi düzenler!

 

TOKAD

adına

Cemil Arslan

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın