Sistemin Kendisi Şifreli!

Özgür Eğitim-Sen Tokat İl Temsilciliği yöneticilerinden Cemil Arslan, YGS’deki şifre iddialarıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Arslan, açıklamasında eğitim sisteminin zaten adaletsiz bir yapı üzerinde kurulduğuna dikkat çekerek birçok sınavda şaibe ve skandalların yaşandığını, güven ortamının tamamen ortadan kalktığına işaret etti.

Sosyal adaletsizliğin, kapitalist kuşatmanın olduğu ve eğitimin de bu olumsuzluklarca kuşatıldığını dile getiren Cemil Arslan, “Okuldan çıkar çıkmaz simit tablasını başına, boyacı sandığını önüne alan; tezgâhlara, inşaatlara, tarlalara koşmak zorunda kalan yoksul öğrencilerin olduğu bir ülkede adil bir sınav yapılabilir mi? Ana dillerinde eğitim alamayan milyonlarca öğrencinin olduğu bir ülkede adil bir sınav yapılabilir mi? Düşünme ve sorgulamanın resmi ideolojinin kutsal sınırlarıyla mahkûm edildiği bir ülkede adil bir sınav yapılabilir mi? Özel ders ücretlerinin asgari ücreti aştığı bir ülkede adil bir sınav yapılabilir mi?” diye sordu.

“Biz sizin şifrelerinizi eskiden beri çok iyi biliriz. Sizin şifreleriniz ezilenleri uyutmak, uyutarak köle olarak kalmalarını sağlamak üzerine kurulu ama biz sizin şifrelerinizi çözdük!” diyerek sistemin adaletsiz yapısını deşifre edeceklerini söyleyen Arslan, egemenlerin şifrelerini halkla paylaşmaya, adalet ve özgürlük mücadelesini yükseltmeye devam edeceklerini söyledi.

 

Basın açıklamasının tam metni şu şekilde:

Sistemin Kendisi Şifreli!

YGS’de şifre olmuş çok mu? Zaten yoksulların, mazlumların, ezilenlerin hayatları şifreye gerek kalmadan çalınmıyor mu?

Bu ülkede yıllardır üniversite sınavları yapılıyor. Birçok sınav şaibe altında kalıyor. Sorular çalınıyor, sınavlar ertelenip iptal ediliyor, toplu kopya skandalları patlak veriyor… Kimsede güven diye bir şey kalmadı.

Peki, şimdi hep beraber meseleyi bütün boyutlarıyla birlikte düşünelim: Gerçekten bu ülkede adil bir sınav yapılabilir mi? Adil bir sınavın alt yapısının olduğuna gerçekten inanabiliyor muyuz?

Şimdi vicdanlarımıza şu soruları açık açık soralım:

Dersanelerin sistemin kapitalist mantığının bir tezahürü olarak her bir sokağın başını tuttuğu bir ülkede adil bir sınav yapılabilir mi?

Eğitimin alınıp satılabilen bir meta olduğu bir ülkede adil bir sınav yapılabilir mi?

Dersane ücretini ödeyemediği için intihar eden öğrencilerin olduğu bir ülkede adil bir sınav yapılabilir mi?

Okuldan çıkar çıkmaz simit tablasını başına, boyacı sandığını önüne alan; tezgâhlara, inşaatlara, tarlalara koşmak zorunda kalan yoksul öğrencilerin olduğu bir ülkede adil bir sınav yapılabilir mi?

Babaları dünya zenginlerinin listesinde hızla yükselen çocuklarla tek odalı gecekondularda ders çalışamadan okuluna giden öğrenciler arasında adil bir sınav yapılabilir mi?

Ana dillerinde eğitim alamayan milyonlarca öğrencinin olduğu bir ülkede adil bir sınav yapılabilir mi?

Düşünme ve sorgulamanın resmi ideolojinin kutsal sınırlarıyla mahkûm edildiği bir ülkede adil bir sınav yapılabilir mi?

Özel ders ücretlerinin asgari ücreti aştığı bir ülkede adil bir sınav yapılabilir mi?

Bu soruları daha da uzatmak mümkün…

Artık kimse kendini kandırmasın, bizi de yalanlarıyla kandırmaya çalışmasın.

Adaletin olmadığı, Allah’ın nimetlerinin adil bir şekilde dağıtılmadığı bir vasatta hangi şifreden bahsediyoruz Allah aşkına?

Artık takkenin baştan beri düşmüş olduğunu, kelin ayan beyan göründüğünü ne zaman anlayacağız

Zamanın gerçeklerinden bahsederek, piyasa kutsalını savunarak kimse gerçeği saklayamaz.

Güneş balçıkla sıvanamaz! Çocuklarımızı kategorik köleler olarak istihdam etmek isteyenler fırsat eşitliği sahtekârlıklarıyla karşımıza çıkmasınlar.

Biz sizin şifrelerinizi eskiden beri çok iyi biliriz. Sizin şifreleriniz ezilenleri uyutmak, uyutarak köle olarak kalmalarını sağlamak üzerine kurulu ama biz sizin şifrelerinizi çözdük!

Herkes şunu bilmelidir ki egemenlerin şifrelerini halkımızla paylaşmaya, adalet ve özgürlük mücadelesini yükseltmeye devam edeceğiz.

Özgür Eğitim-Sen Tokat İl Temsilciliği

adına

Cemil ARSLAN

www.ozguregitimsen.org

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın