Tokat Gazze İçin Saf Tuttu!

Cuma çıkışı Gazze şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılınarak, Arapça, Farsça ve Türkçe dualar edildi. Slogan ve tekbirlerin atıldığı eylem, İsrail ve ABD bayraklarının yakılması ve Filistin marşı söylenmesiyle son buldu.

Siyonist İsrail’in Gazze’de şehit ettiği Filistinliler için Tokat Ali Paşa Camii’nde kılınan gıyabi cenaze namazına ve mazlum Gazze halkı için yapılan duaya büyük bir kalabalık destek verdi. Cuma namazı çıkışında, TOKAD’ın inisiyatifinde düzenlenen gıyabi cenaze namazında, dondurucu soğuğa rağmen cami avlusunu saf tutarak dolduran Tokat halkı, namazın ardından yapılan Arapça, Farsça ve Türkçe dua için hep birlikte el kaldırdı. Halkın gözyaşları içinde eşlik ettiği duada Gazze halkı için Allah’tan yardım dilenirken, Siyonist İsrail ve işbirlikçileri tel’in edildi. Duanın akabinde duygu yüklü bir konuşma yapan Doğan Özlük; cemaat ve kanaat önderlerinin, aydın geçinen birçok Müslüman yazarın, dindar geçinen medya online casino organlarının Gazze’ye yeterince duyarlılık ve sahiplenme gösterilmemesini sert biçimde eleştirirken; “Şimdi laf değil, iş zamanıdır. Gazze bu haldeyken Müslümanların tüm televizyonları, gazeteleri ve radyoları bu gündeme odaklanmalıyken, öncü bilinen şahsiyetlerin sadece konuşmaları ve taşın altına elini sokmamaları kesinlikle kabul edilemez.” dedi.

Herkesin bir şey yapmak için acilen harekete geçmesi gerektiğini söyleyen ve ayrıca Siyonist katliama ortalık eden Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’i de sert biçimde kınayan Özlük’ün konuşmasının sonunda İsrail ve ABD bayrakları tekbirler eşliğinde yakıldı. “Siyoniz Gazze’de insanlığı katlediyoruz” ve “Siyonist kuşatmadaki Gazzeli kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız” yazılı pankartların açıldığı eylemde “Tepkisiz kalma! Siyonist katliama dur de!”, “Katil İsrail Filistin’den defol!”, “Filistin halkı yalnız değildir!”, “Stratejik ortaklık, katliama ortaklıktır”, “Türkiye-İsrail Dostluk Grubu dağıtılsın”, “Siyonist İsrail’le her türlü işbirliği insanlık suçudur” ve “Gazze’de çocuklar aç” yazılı dövizler taşınırken, sık sık İsrail ve Hüsnü Mübarek karşıtı sloganlar atıldı. Eylemde ayrıca İsrail’le antlaşmaların iptal edilmesi yönünde sloganlar da atılırken, ABD ve İsrail bayrakları yakıldı. Pazar günü saat 12.00’de şehir meydanında gerçekleştirilecek eyleme buluşma çağrısının da yapıldığı eylem, hep bir ağızdan söylenen bir Filistin marşı ile son buldu.

Fotoğraflar için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın