Nekbe’nin Yıl Dönümünde Geri Dönüş Mücadelesini Yükseltelim!

NEKBE’nin yıl dönümünde İstanbul ve Tokat’ta İLKE-SEN ve TOKAD tarafından düzenlenen eylemlerde Filistin’e geri dönüş mücadelesine destek çağrısı yapıldı, işgalci İsrail ve işbirlikçiler lânetlendi.

“Direniş sürüyor intifada büyüyor, Yaşasın geri dönüş mücadelemiz, İşbirlikçi rejimler hesap verecek, Katil İsrail Filistin’den defol, Filistin’e özgürlük İsrail’e boykot, Siyonistler yenilecek direnen Filistin kazanacak” gibi sloganların atıldığı eylemlerde okunan açıklama şu şekilde:

NEKBE’NİN YIL DÖNÜMÜNDE GERİ DÖNÜŞ MÜCADELESİNİ YÜKSELTELİM!

Bismillahirrahmanirrahim,

Kıymetli kardeşlerimiz,

Siyonist gâsıpların Filistin’de ilan ettiği terör devleti İsrail’in kuruluşu ve Filistin halkı için NEKBE, yani “Büyük Felâket”in üzerinden 71 yıl geçti.

Küresel şebekeleri arkasına alarak Filistin topraklarını terör faaliyetleri ve katliamlarla Filistin halkından koparan Siyonist, saldırganlık bir asra yaklaşan bir işgal rejimini pekiştirmenin ve derinleştirmenin peşinde olmuştur.

Sadece Amerika ve İngiltere gibi küresel şer odaklarının desteğini değil, peşi sıra İslam dünyasındaki işbirlikçi rejimleri de arkasına alan İsrail, Filistin halkının iradesini imha etmeyi amaçlamış, direniş azim ve kararlılığını geriletmeye çalışmıştır.

Ortadoğu’nun baştanbaşa bir yangın yerine döndüğü, şehirlerimizin ve ülkelerimizin savaş ve işgallerle alt üst olduğu bir vasatı vâr eden emperyalist müdahale elbette Siyonist plânlamadan bağımsız gerçekleşmemiştir.

Ortadoğu’da yaşanan bütün alt-üst oluşların tek bir amacı vardır: İsrail’in bölgede daha güvenli bir ortamda var olmasını sağlamak, Filistin halkının direnişini zayıflatmak, İNTİFADA’yı geriletmek, küresel dayanışma iradesini kırmak…

Mart 2018’den bu yana Filistin halkı bu Siyonist saldırganlığa, küstahlığa insanlık tarihine geçecek muhteşem bir cevap veriyor.

BÜYÜK DÖNÜŞ YÜRÜYÜŞLERİ işte bu Siyonist işgâlin, işbirlikçilik ve ihanetin suratına indirilen bir tokat olarak İNTİFADA ateşini yeniden harlıyor; bir halkın geleceğe tutunma iradesini diriltiyor, benzersiz bir kararlılığı bütün insanlığa haykırıyor!

Sevgili Dostlar,

Sayısız şehid ve sürgünün bağrında büyüyen Filistin direnişi sadece işgalci İsrail terör devletine karşı mücadele etmiyor.

Direniş, rahimlerinde özgür bir gelecek büyüten anaların, taş atan çocukların,  dalga dalga şehadete koşan gençlerin iradelerinde büyüyor; başta Büyük Şeytan Amerika ve İngiltere olmak üzere bütün bir emperyalist bloğa ve en nihayetinde küresel kapitalizme arkası kesilmeyen darbeler indiriyor!

Minicik ellerin attığı taşlar bütün bir yeryüzü istikbârını hedef alıyor!

Câlut’u mağlup eden Davut’un mirasçısı ve sapanları Ebâbil kılan Fâdî Ebû Salahlar, halkının acılarını dindirmeye koşan Rezzan el-Nejjarlar sadece üç-beş Siyonist katille boğuşmuyor! Bütün mazlum ve mustazaf halkların, Ortadoğu’dan Güney Amerika’ya, oradan uzak Asya’ya bütün ezilenlerin öncülüğünü üstleniyorlar!

Bugün biliyoruz ki ihanet ve işbirlikçiliğin egemen olduğu ıssızlıkta Filistin direnişi Gazze ve Kudüs’ten bütün bir insanlığın yüz akı olarak beliriyor, büyük bir örneklik inşa ediyor.

Kardeşler,

Herkes bilmelidir ki İslam dünyasında “Filistin” diye sahte duyarlılık velvelesi üretenlere inancımız yoktur!

Türkiye hükümeti de bir iç siyaset malzemesi olarak bu duyarlığı fazlasıyla kullananların başında gelmekte ancak Siyonist çeteyle her türlü çirkin işbirliğine imza atabilmektedir.

Türkiye ile İsrail arasında sanatsal, kültürel, ekonomik ilişkiler hız kesmeden sürmekte, rekor ticaret hacimlerine ulaşılmaktadır.

Mavi Marmara anlaşması Filistin mücadelesine indirilmiş en ağır darbelerden biridir. İslami kamuoyundaki teslim alınmanın getirdiği suskunlukta AKP hükümeti her istediğini pervasızca yapmakta, direniş meş’alesine açık bir şekilde zarar vermektedir.

Gündelik siyasal çıkarları ilkesizce önde tutanların karşısında çok şükür ki İNTİFADA kararlılığı kendi iradesini her şeye rağmen dayatmakta, bütün maskeleri düşürmektedir!

Filistin dostları,

DİRENİŞ’in müdafaa ettiği şey kesinlikle sadece bir avuç Filistin toprağı değildir. Bunu açık bir şekilde görebiliyoruz.

DİRENİŞ emperyalist/Siyonist saldırganlığa karşı bütün İslam halklarını, bütün mazlumları, ezilenleri savunuyor; cephenin önünde bir dalgakıran vazifesi görüyor, umut büyütüyor!

O halde bize düşen şey, BÜYÜK DÖNÜŞ mücadelesine omuz vermek ve emperyalist/Siyonist saldırganlıkları bütün veçheleriyle  yeryüzünün her bir noktasında geriletmektir.

Bugün moral üstünlüğü DİRENİŞ’in kararlılığı sayesinde Filistin halkına ve bütün Filistin dostlarına geçmiştir. Şeyh Ahmet Yasinler’den, Fethi Şikakîler’den, İmad Muğniyeler’den, Abdülaziz Rantisiler’den, Yahya Ayaşlar’dan bize kalan miras Abbas Musavî’nin o büyük sözüdür:

“Gidin İsraillilere söyleyin! Biz Muhammed ordusuyuz! Geri döndük ve Kudüs yolunda ilerliyoruz!”

Ey mustazafların Rabbi!

Bizlere Kudüs’ün özgürleştiği günü göster!

Siyonist katillerin, Amerika ve İngiltere’nin, bütün işbirlikçileriyle birlikte yerle yeksan olacağı hesaplaşmaya bizi memur eyle!

Ayaklarımızı DİRENİŞ üzerinde kâim eyle!

Her birimize BÜYÜK DÖNÜŞ yoluna işaret taşları dikmeyi nasip eyle!

 

EĞİTİM İLKE-SEN (İlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası, www.egitimilkesen.org)

SAĞLIK İLKE-SEN (İlkeli Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Dayanışma Sendikası, www.saglikilkesen.org)

TOKAD (Toplumsal Dayanışma, Kültür, Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği, www.tokad.org)

ÖYB (Özgür Yazarlar Birliği, www.ozguryazarlarbirligi.org)

(Topluluk adına, Büşra Karadeniz, TOKAD)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın