Ramazan Ayına, Kur’an’ın Yeşerttiği Bilince Selam Olsun!

Kur’an, insanlığa bir rehber, bu rehberliğin apaçık bir delili ve doğruyu yanlıştan ayırt edici bir ölçü olarak [ilk defa] bu Ramazan Ayında indirilmiştir. Bundan dolayı, sizden kim bu aya erişirse onu baştanbaşa tutsun. [Bakara Sûresi, 185. Ayet]

İnsanlar için hidayet rehberi ve doğruyu yanlıştan ayıran bir ölçü olan Kur’an’ın, Rabbimizden bir nimet, bağış, lütuf olarak indirildiği Ramazan ayına ulaştık, hamd olsun.

İnsanlığın her geçen gün yol göstericiliğine daha çok ihtiyaç duyduğu Kur’an’la bağlarımızın daha bir güçleneceği, yine Kur’an’ın emri oruçla bilincin diriltileceği Ramazan ayı mübarek olsun.

Büyük felâketlerin, derin anlamsızlıkların pençesinde kıvranan insanlık için tek ve gerçek kurtuluş Kur’an’ın rehberliğine sığınmak ve o “sağlam kulp”a, Kur’an’ın ifadesiyle Urvet’ul-Vusqâ’ya tutunmakla mümkün olacaktır.

Allah Resulü’nün en güzel biçimde örneklediği bir yaşamı bize öğütleyen Kur’an’ı “terk edilmiş bir kitap” olarak bırakan İslam ümmetinin hâli yürek paralayıcıdır.

Sahte kurtuluş reçetelerinin ardına düşen, her bir coğrafyası yangın yerine dönüşen İslam halkları ile yeryüzündeki bütün mazlum ve mustazaflar için tek çıkar yol ilâhî hidayetin rehberliğine teslim olmaktır, başkası çıkar yol değildir.

Hayatımızın her günü ve dakikasına sirayet etmesi gereken Kur’an’la Ramazan vesilesiyle yeni ve içten bağlar kuralım. Hakikat, rahmet ve hidayete susayan gönüllere ilâhî lütfun yağmasına vesile olalım.

Ezilenlerin, yoksulların, hürriyeti gasp edilenlerin ellerine, omuzlarına, yüreklerine değerek intifada ateşini bütün bir yeryüzüne Ramazan sofrası olarak yayacak dayanışmaları inşa edelim.

Direniş ve diriliş önderimiz Allah Resulünün örnekliğini içinden geçtiğimiz amansız çağlara taşıyalım.

Dualarımız dirilmenin, bilinç ayaklanmasının, Nemrut ve Firavunlara karşı Tevhid ve Adalet mücadelesinin sancağına dönüşsün.

Mazlum ve mustazafların Rabbine yakarımız odur ki bizleri zulüm ve ifsadın her türlüsüne kıyam eden dâimî Kur’an neferleri eylesin!

TOKAD

Toplumsal Dayanışma Kültür, Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın