Kudüs’ün Özgürlüğü Ümmetin ve Ezilen Halkların Özgürlüğü, Siyonizmin ve Emperyalizmin Yenilgisidir!

IMG_1750TOKAD, Kudüs Günü vesilesiyle düzenlediği eylemle Kudüs’ün özgürleşmesi için yapılması gerekenleri ve Kudüs’ün sembolik karşılığını bir kez daha halkla paylaştı.

Tokat’ta düzenlenen eylemde Yusuf ULUDOĞAN’ın okuduğu TOKAD açıklamasının tam metni şu şekilde:

 

KUDÜS’ÜN ÖZGÜRLÜĞÜ ÜMMETİN VE EZİLEN HALKLARIN ÖZGÜRLÜĞÜ, SİYONİZMİN VE EMPERYALİZMİN YENİLGİSİDİR!

Bismillahirrahmanirrahim

   Kıymetli kardeşlerimiz,

Bugün Ramazan ayının son cumasında ihya etmeye ve direnişe vesile kılmaya çalıştığımız Dünya Kudüs Günü!

Kudüs Günü, Siyonizm’in dayanağı olan emperyalizmin Filistin’i, Kudüs’ü işgal etmesi ve bütün İslam ümmetini, mazlum ve mustazaf halkları aşağılama isteğine karşı dirilme, ayağa kalkma, direnişi büyütme iradesini temsil etmektedir.

Kudüs Günü, esaret altındaki Kudüs’ü özgürleştirme irademizi kendi yaşadığımız coğrafyadan yola çıkarak büyütme, kendi tutsaklıklarımızla hesaplaşma kararlılığımızı beyan ettiğimiz gündür!

   Ey Kudüs’ün özgürlük mücadelesine yoldaş olan dostlar!

Kudüs’ün esareti bütün mazlum halkların ve İslam ümmetinin esareti ise bu esarete karşı verilecek özgürleşme adım ve mücadelesinin niteliğine ilişkin esaslı bir muhasebe ve kararlılığa ihtiyacımız vardır.

Siyonist İsrail, Büyük Şeytan Amerika’nın himayesi ve bölge rejimlerinin desteğiyle Filistin halkına ve coğrafyasına kast etmeye devam etmektedir. ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması Siyonist işgalin zirve noktasıdır. Bu hadsizlik ve bütün iradeleriyle işgale direnen Filistin halkının Siyonist terör şebekesi tarafından kıyıma tabi tutulması karşısında artık atılması gereken âcil adımlarla ilgili olarak vakit kaybetmeksizin harekete geçilmesi gerekmektedir.

Hepimiz biliyoruz ki emperyalizmin ileri karakolu olarak ihdas edilen terör devleti İsrail’in bölgeden sökülüp atılması öncelikle Ortadoğu ülkeleriyle kurduğu işbirliklerin parçalanmasıyla mümkün olacaktır. İsrail’e can suyu olan bu ittifaklar; ekonomik, siyasi ve askeri ilişkiler İsrail’i ayakta tutmakta, Kudüs’e ihanetin taşlarını döşemektedir.

Yaşanan her şey bölge ve dünya halklarının gözleri önünde cereyan ediyor. Gittikçe azgınlaşan bu gâsıp şebekeye karşı yapılması gerekenler açıktır. Diğer işbirlikçi Ortadoğu rejimlerinin yanı sıra İsrail’in bölgesel dayanaklarından biri de Türkiye’dir. İsrail’i tanıyan ilk Müslüman ülke olma utancıyla yaşayanların -eğer arzu ederlerse- bu utançtan tümüyle kurtulma; tövbe ve hidayet kapısını aralayarak tarihin önünde yeni bir sayfa açma fırsatları elbette vardır.

   Kıymetli halkımız!

Şimdi bizler, iktidar sahiplerinin behemehâl yapması gerekenleri sıralayacak, bunların takipçisi olacak; halkın önünde, medyada boy gösteren hamâsi nutukların karşılığı olup olmadığını halkımıza, İslam ümmetine göstereceğiz:

– Her şeyden önce İsrail’i tanımaktan vazgeçilmelidir. Bu talep Türkiye’yi yönetenler için karşılanamaz gelebilir ancak başta bölgemizde İran, Suriye, Lübnan gibi ülkeler olmak üzere dünyadaki birçok ülke İsrail’i tanımamaktadır. Öyle kabul etmekteyiz ki İsrail’i tanımak Filistin halkına, İslam ümmetine ve bütün ezilen halklara yapılan en büyük vefasızlık ve ihanettir!

– İsrail’in koruyucusu olan emperyalist şebeke NATO’dan çıkılmalı, yine İsrail’in aktif hava savunma sistemine entegre çalışan Kürecik Radarı derhal sökülmeli, İncirlik üssü kapatılmalıdır.

– Yıllık 5 milyar dolar civarında seyreden ticaret zaman geçirmeden durdurulmalıdır. İsrail’le ticaret yapan kişi ve kurumlar hukuki yaptırımlara maruz bırakılmalıdır.

– Mavi Marmara anlaşmasından dolayı tüm halkımızdan, İslam ümmetinden, Mavi Marmara’ya destek veren dünya halklarından özür dilenmeli, Siyonistlerden alınan 20 milyon dolar iade edilmeli, katliamın sorumluları için her platformda hukuki süreç yeniden başlatılmalıdır.

– Nekbe’yi (Büyük Felâket) İsrail’in milli günü olarak kutlayan, tebrik eden yetkililer bu ikiyüzlülük için Filistin halkından özür dilemeli, görevlerinden istifa etmelidir.

– 1967 sınırları çerçevesinde bir Filistin Devleti kurulmasını savunarak İsrail’in varlığını ve işgalini meşrulaştıran girişimlerden vazgeçilmeli, Siyonist devletin tümden yıkılması, yok olması için her türlü girişim başlatılmalıdır.

– Başta İslam ülkeleri olmak üzere İsrail’e destek olan, bu terör organizasyonuna omuz veren bütün devlet, şirket, kişi ve kurumlarla vurgulamaya çalıştığımız hassasiyet çerçevesinde münasebetler geliştirilmeli, boykot mekanizmaları devreye sokulmalı, Siyonizm karşıtı çevrelerle dayanışmaya gidilmelidir.

– Filistin halkına her türlü ekonomik, siyasi ve hukuki destek verilmelidir. Yurtlarından sürülmüş her bir Filistinli’ye kucak açılmalıdır.

Bu temel talepler karşılık bulmadıkça Kudüs ve Filistin temalı hamaset bütün çürütücülüğü ile sürmeye devam edecek, Siyonistleri daha bir cesaretlendirecek ve yetkililerin hesabı Allah katında daha bir kabaracaktır. Biz ise hiçbir sisteme ve siyasi iradeye mahkûm olmadığımız bilinciyle bu talepler karşılansın ya da karşılanmasın mücadeleyi sürdürecek; mezkûr perspektife odaklı kurucu söylemle özgür Kudüs’e yürüyecek bir siyasetin temellerini atmaya gayret göstereceğiz.

   Ey direniş vefalısı kardeşler!

Bugün Arakan’dan Filistin’e, Rojava’dan Afganistan’a, Suriye’den Irak’a, Yemen’den Libya’ya bütün bir İslam dünyası kan, ateş ve gözyaşına teslimdir.

Emperyalizmin kirli oyunlarına karşı Kudüs’ün özgürleştirici sembol olduğu bilinciyle çalışacağız. Büyük Dönüş Yürüyüşüyle haftalardır şehadete koşarak direnişi büyüten, yılgınlığı mağlup eden iyilik meleği hemşire Rezzan en-Neccar ve tekerlekli sandalyesi ile Calut’a meydan okuyan Davut’un yoldaşı olduğunu gösteren Fadi Ebu Salah kardeşlerimizin mücadelesini büyütmeliyiz!

Biliyoruz ki mücadele alın teriyle, fedakârlık ve samimiyetle büyür!

Selam Olsun Özgür Kudüs Yolunda Şehadete Koşanlara!

Yaşasın Özgür Kudüs!

Kahrolsun İsrail, Kahrolsun Amerika!

Yaşasın İntifada!

Siyonizm Yenilecek, Direnen Filistin Kazanacak!

TOKAD (Toplumsal Dayanışma, Kültür, Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği, www.tokad.org)

EĞİTİM İLKE-SEN (İlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası, www.egitimilkesen.org)

SAĞLIK İLKE-SEN (İlkeli Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Dayanışma Sendikası, www.saglikilkesen.org)

ÖYB (Özgür Yazarlar Birliği, www.ozguryazarlarbirligi.org)

(Topluluk adına, Yusuf Uludoğan)   

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın