TOKAD: Bir Mü’min Şahsiyet – Mehmet Ali Başaran

Tokat deyince benim aklıma TOKAD gelir. Tokat’a hiç gitmemiş biri olarak, bu şehrin nesi meşhur dendiğinde “derneği” derim. Şaka gibi gelebilir. Öyle bile olsa, altınca ciddi bir gerçeklik payı vardır.

İnandığımız Allah ve kutsal saydığımız kitap bize, topluma dönük bir adalet mücadelesi yürütme sorumluluğu yüklüyor. Adil şahitlik olarak tanımladığımız, iyiliği emretmek, kötülüğü engellemek olarak açıkladığımız bu çabayı ortaya koymak, hiç şüphesiz ki boynumuzun borcudur.

TOKAD’ı böylesi bir borcu ifa eden, az da olsa istikrarlı olarak amel eden, sözünü esirgemeyen, düşe kalka da olsa yoluna devam eden bir mü’min şahsiyet olarak görüyorum.

Küçük şehirde olması, değerini azaltmıyor. Hatta, arttırıyor dense yeridir. Küçük şehirlerde hakikate şahitlik edeceklere, büyük düşünmek, büyük çaba sarf etmek, büyük oynamak için örneklik teşkil ediyor. Mazeretlerle bahaneleri ayırmak gerektiğini göstermiş oluyor.

TOKAD’ın yereldeki, taşradaki deneyimi dikkat çekici bir örneklik olarak incelenmeyi hak etmiştir. Umulur ki içinde yaşadığımız coğrafya için geniş sahada, uzun süre için bereketli ürünler verecek tohumlar da ekmiştir.

m ali başaran

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın