Nabi Avcı’nın Ziyareti İsrail’le Yakınlaşma Sürecinin Devamıdır, Kabul Edilemez!

Türkiye ile İsrail arasındaki yakınlaşma ve anlaşmaların devamı olarak Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Siyonist şebeke İsrail’i ziyaret etmiştir.

Bu ziyaret, yakınlaşma sürecini geliştirmeye yönelik bir adımdır, hiçbir şekilde kabul edilemez.

Filistin’in, Kudüs’ün, Mescid-i Aksâ’nın işgalcisi gâsıp İsrail’le kurulan ilişkilerin hiçbir meşruiyeti yoktur. Nabi Avcı gibi, İslami geleneği belirgin bir kişinin bu çerçevedeki ilk ziyareti gerçekleştiren isim olması da ayrıca düşündürücüdür.

İsrail’le ilişkiler içerdeki OHAL süreci suskunluğunda ve referandum gündeminin yoğunluğunda sessiz sedasız ilerletilmektedir. Özellikle Kudüs ve Mescid-i Aksâ davalarına hassasiyet gösteren İslami çevrelerin tepkisizliği bu adımların son derece serbestçe ve çekinmeden atılmasına sebebiyet vermektedir. Bu zillet hâli bir an önce terk edilmelidir.

Yaptığı anlaşmalarla kendine yeni payandalar bulmanın verdiği şımarıklıkla Siyonist rejim hem de Nabi Avcı’nın ziyaret gününde Gazze’yi bombalamaktan geri durmamış, bu iki hâdise bağlamında birçok mesajı bir arada vermek istemiştir.

Siyasi irade, İsrail adlı işgal rejimiyle hangi anlaşmayı yaparsa yapsın, hangi ilişkileri kurarsa kursun bizim nazarımızda bütün bu adımlar gayr-ı meşrudur.

Bu vesileyle Siyonist rejimle kurulan her ilişkinin ümmete ihanet olduğu gerçeğinin altını ısrarla çizmeye devam edeceğimizi bildiriyor, İsrail’le yakınlaşmaya dönük her adımı bir kez daha kınıyoruz.

TOKAD

(Toplumsal Dayanışma, Kültür, Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği, www.tokad.org)

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın