Tezkereye Hayır! NATO’ya, ABD’ye Asker Olmayacağız!

Eğitim İlke-Sen, TOKAD ve ÖYB, ABD’nin Irak ve Suriye’ye düzenlediği saldırılarla ilişkili olarak çıkarılan tezkere hakkında bir eylem gerçekleştirdi.

Eylemin başında söz alan Eğitim İlke-Sen MYK üyesi Ahmet Örs, iktidarın tarihi boyunca sürekli olarak tezkereler aracılığı ile ABD ile NATO’nun taleplerini yerine getirdiğini, bu doğrultuda Ortadoğu’da, İslam dünyasındaki işgal, acı ve katliamlarda önemli bir paya sahip olduğunu söyledi. Örs, “Mecliste kabul edilen tezkere yeni bir utançtır, bu utanca karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu suskunluğu aşmalıyız.” dedi.

Eylemde Antikapitalist Müslümanlar’dan Sedat Doğan da bir konuşma yaptı. Doğan, konuşmasında Ortadoğu halklarının kadim geleneklerinde ortaklaşmacı bir yaşam tarzlarının bulunduğunu belirtirken, “Emperyalist müdahaleler bir arada yaşamın güzel örneklerini barındıran bu yapıyı yok ediyor” ded. Irak işgalinden bu yana milyonlarca insanın öldürüldüğünü hatırlatan Sedat Doğan, İbrahim Peygamberin izinde bu kadim coğrafyada yeni bir diriliş gerçekleştirebileceğimizi dile getirirken “Yeni bir işgale yol veren tezkereye karşı çıkmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı. Doğan konuşmasını “İnanıyoruz ki zafer yakındır ve zafer inananlarındır!” diyerek bitirdi.

Eylemde söz alan bir diğer konuşmacı da Mazlum-Der İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar idi. Sarıyaşar konuşmasında Bosna’da BM ve NATO’nun katliamlara nasıl sessiz kaldığını, Cezayir’deki İslami hareketlerin seçimleri kazandıktan sonra nasıl büyük bir kıyımla durdurulduklarını hatırlattı. Suriye’de Esed zulmüne karşı koyan tertemiz muhalefet hareketinin birtakım güçler tarafından enfekte edildiğini söyleyen Sarıyaşar, “Bugün de tezkere ile bu doğrultuda yeni bir süreç başlatıldı. Ama biz “Lailahe illallah” şiarı ile mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim İlke-Sen üyesi Şahin Gürçay, açıklamada ABD ile birlikte düzenlenecek saldırıların çözüm üretmeyeceğini vurgularken “Emperyalistlerin kurduğu tuzaklarda çırpınıp kurtuluş için yine emperyalistlere bel bağlayanlar, büyük bir yanılgı içinde olduklarını görmelidir. Ancak kendi özgür iradelerimizle özgür bir gelecek inşa edebiliriz!” ifadelerini kullandı. Gürçay, “Bütün Müslümanlara, vicdanlı bütün insanlara da çağrımız budur. Gelin bu zillete, alçaklığa, işbirlikçiliğe dur diyelim! ABD ve NATO işgal ve işbirliğine onay veren tezkereye bütün gücümüzle “HAYIR!” diyelim! İnanıyoruz ki günü gelince halklarımız ve Âlemlerin Rabbi olan Allah bunun hesabını soracaktır!” dedi.

Eylemde okunan açıklamasının tamamı şu şekilde:

 

TEZKEREYE HAYIR! NATO’YA, ABD’YE ASKER OLMAYACAĞIZ!

 

Türkiye, emperyalist güçlerin İslam coğrafyasına dönük yeni bir savaşına tezkere ile ortak oluyor, onay veriyor.

Bu yaşayageldiğimiz tezkere işbirlikçiliğinin kaçıncısıdır, unuttuk.

Ortadoğu’yu alt üst eden emperyalist müdahale ve fitneciliğin yeni aşamasına bütün gücümüzle “HAYIR!” diyoruz.

İktidara gelir gelmez 1 Mart tezkeresini geçirmek için çırpının AKP, yaşananlardan ders almadı; ABD’nin, NATO’nun peşinden ayrılmadı. Afganistan’dan Libya’ya, Irak’tan Suriye’ye işgalci küresel efendilerin yanında saf tuttu. Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren emperyalist fitneye çanak tuttu, koçbaşılık yaptı. Şimdi yeni bir utanca daha imza atıyor.

Arkadaşlar,

Biz bu utanca onay vermiyoruz. Bu utancı destekleyenlere Âlemlerin Rabbini, hesap gününü hatırlatıyoruz. Kâfirlerin, zalimlerin zulümlerine yandaşlık yapanları halklarımızın vicdanlarına havale ediyoruz.

Anadolu’nun NATO ve ABD üsleriyle dolu olmasının vebalini henüz fazlasıyla taşıyor olmaktan kurtulamamışken yabancı silahlı güçlerin Anadolu’ya yerleşmesine, o yabancı silahlı güçlerle birlikte Ortadoğu’ya dönük ortak savaşlara girmeye onay vermek insanlığa, Müslümanlığa sığmayacak en rezil işbirlikçi bir davranıştır.

Şunu aklımızdan çıkarmayalım ki Amerika, her zaman yeni işgaller için bahaneler bulur. Kendi zulümlerini unutturup bir gün Taliban diyerek, bir gün El-Kaide diyerek, bir gün Saddam diyerek, bir gün Kaddafi diyerek, bir gün IŞİD diyerek dünyanın gözünü korkutur; daha önceden göz yumduğu, yerine göre desteklediği güçleri şeytanlaştırır ve herkesi o hedefe karşı birlikte savaşmaya zorlar; o savaşlar sonucu istediği bölgelere yerleşir, oraları kontrolünde tutar.

Biz bu oyunu emperyalizmin uzun tarihi boyunca pek çok defa gördük. Artık yalanlara, kandırmacalara karnımız tok! Ne emperyalistlere, ne de yerli işbirlikçilerine aldanacak değiliz!

Dostlar,

1 Mart tezkeresini hatırlayalım. O günlerde de AKP liderleri ABD’nin Irak işgali için istediği tezkerenin mecliste kabul edilmesini çok istemişler ama henüz o dönemde nispeten diri olan İslami çevrelerle diğer siyasi kesimlerin muhalefeti sonucu tezkere kabul edilmemişti.

Bugün ise derin bir suskunluk söz konusu. Irak işgalinin yarattığı acılar unutuldu mu? Bugün Ortadoğu’da yaşanan acıların, Musul’da, Bağdat’ta, Kerkük’te, Halep’te, Kobani’de yaşanan dramların, göçlerin temelinde Irak işgali yok mu?

Emperyalistler asla boş durmazlar. Ortadoğu’yu, İslam coğrafyasını daimi işgal ve çatışma haline hapsederek ümmetin ayağa kalkmasına, halkların belini doğrultmasına fırsat vermek istemezler. Sûret-i Hak’tan görünüp Ortadoğu halklarının işbirlikçi yöneticilerini yanlarına alarak sömürüyü, fitneyi derinleştirirler.

Kardeşler,

Biz Büyük Şeytan ABD ve yandaşlarından bölgeye acı ve zulümden başka bir şey gelmeyeceğini haykırıyor ve Ortadoğu’daki bütün taraflara diyoruz ki:

Emperyalistlerin kurduğu tuzaklarda çırpınıp kurtuluş için yine emperyalistlere bel bağlayanlar, büyük bir yanılgı içinde olduklarını görmelidir. Ancak kendi özgür iradelerimizle özgür bir gelecek inşa edebiliriz! Denize düşüp yılana sarılanlara benzersek kaybetmeye, yeni emperyalist fitnelerde yitip gitmeye mahkûm olacağız!

Dostlar,

Bu hususta son sözümüz şudur:

Ha

Âlemlerin Rabbi olan Allah’tan başka kimseden korkumuz yoktur.

Zalimlerle iş tutan zalimdir.

İşgalciyle iş tutan işgalcidir.

Anadolu’yu, Ortadoğu’yu emperyalistlere peşkeş çekenlerle asla yan yana durmayacağız!

Bütün Müslümanlara, vicdanlı bütün insanlara da çağrımız budur.

Gelin bu zillete, alçaklığa, işbirlikçiliğe dur diyelim!

ABD ve NATO işgal ve işbirliğine onay veren tezkereye bütün gücümüzle “HAYIR!” diyelim!

İnanıyoruz ki günü gelince halklarımız ve Âlemlerin Rabbi olan Allah bunun hesabını soracaktır!

Zillet bizden uzaktır.

 

EĞİTİM İLKE-SEN (İlkeli Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği)

TOKAD  (Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği)

adına

Şahin Gürçay, Eğitim İlke-Sen üyesi

 

 

 

1 geri izleme / bildirim

  1. ABD askeri Türkiye’ye geliyor - Haber, Güncel Haberler, Gündem, Haberler | Haber, Güncel Haberler, Gündem, Haberler

Bir yanıt bırakın