Kirlenmiş Düzenin İfsadından Uzak Durmalıyız!

Yolsuzluk operasyonlarıyla başlayan süreç, bütün aksi iddialara rağmen mevcut düzenin kirlerinden asla ve hiçbir zaman arınamayacağını bir kez daha göstermiştir.

Ortalığa saçılan iddialar, suçlamalar, peş peşe gelen bakan istifaları, iddia edilen suçlamaları samimi bir biçimde reddedecek iradenin yokluğu, yozlaşmanın, ifsadın açık itirafıdır.

Hükümetle F. Gülen cemaati arasında süren iktidar kavgası kirlenmişliğin hangi boyutlara vardığını herkese açıkça göstermiştir. Birliktelikleri sürecinde birbirine kol kanat geren yapıların sivil ve siyasi ayaklarının ihtirasları gün yüzüne çıkmış; yerel ve küresel kirli ilişkileri deşifre olmuştur.

İktidarın muhteris ve mütekebbir tavrında yalnız olmadığı eski ortağı Cemaatin tavırlarıyla ve istifa eden bakanlarının çağrılarıyla

tokad_

halkımız tarafından açık bir şekilde görülmüştür.

AKP hükümetinin yaşananları uluslararası komplo olarak değerlendirmesi meseleyi izah etmeye yetmiyor. İsrail ve Amerika’dan dem vuranlara 1 Mart tezkeresini, Irak işgali desteğini, NATO Malatya füze radarını, Afganistan işgalini, Suriye müdahalesini, İran ambargosunu hatırlatmakla yetiniyoruz. Bağımsız dış politikası olmayan, içerde tümüyle sermaye çevrelerine hizmet eden, ülkeyi küresel sermayenin talanına açanların bu güçlerden şikâyet etmeye hakları yoktur.

Hükümeti şartsız sınırsız destekleyen İslami çevreler de artık şapkalarını önlerine alıp bir durum değerlendirmesi yapmalıdır. Sistemin ürettiği ifsad ve kirliliğin daha fazla üzerlerine bulaşmasına müsaade etmek siyaseten tümüyle intihar etmek, gelecek iddialarından trajik bir biçimde vazgeçmek anlamına gelecektir.

Yerel ve küresel ifsada karşı bağımsız, devrimci bir hat oluşturmak, bunda ısrar etmek İslamcı çevrelerin temel ve öncelikli sorumluluğu olmalıdır. İslam’ın halkların umudu olacak adalet ve özgürlük söylemini, siyasi iktidar ve ortaklarının kirli çekişmelerine feda edip harcayanlar hepimize kaybettirecektir.

TOKAD

(Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği)   

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın