Roboski’ye Adalet!

Kürt halkına dönük asırlık zulümlerin son halkası olarak gerçekleşen Roboski katliamının üzerinden bir yıl geçmiş ancak faillerin kimler olduğuna dair bir açıklama yapılmamıştır.

Gerçek faillerin isim olarak elbette önemi var ancak ülke hakikatlerine yabancı olmayan herkes failin somutlaşmış halini, yüz yıla varan acı tecrübelerle biliyor.

Yok sayılmanın, imha ve inkar politikalarının muhatabı olarak bu ülkede ve Ortadoğu’nun diğer ülkelerinde türlü acılar yaşayan Kürt halkı için Roboski katliamı korkunç dönemeçlerden biridir.

Sorumluluk makamındaki hükümet ve başbakanın açık özürden kaçınarak faillere ilişkin gerçekleri ısrarla gündemden düşürmeye çalışması; diğer yandan da Roboski’ye adalet talep edenleri aba altından sopa göstererek tehdit etmesi vicdan, adalet ve insanlık adına utanç vericidir.

Kendi halkını bombalayan, sınırlarla kardeşleri birbirinden ayıranlar için hem bu dünyada, hem ahiret gününde huzur ve kurtuluş olmaz. Zulüm ile abat olunmaz, adalet yaşamın temel mihengidir.

Atılması gereken basit adımlar vardır ey muktedirler: Kürt halkına yaşattıklarınızdan ötürü binlerce kez özür dilemek, son olarak da özel olarak Roboski için özür dilemek. Maddi manevi zararları tazmin etmek ve her şeyden önce samimi olmak… Gururu, kibri terk etmek… NATO gibi işgalciler ve emperyalistler yerine kendi halkınızla kaynaşmak, kucaklaşmak.

Roboski’de güpegündüz katledilen ekmek peşindeki delikanlıların hayaleti vicdansızlıkları boğacaktır. Biz de gücümüz yettiğince adalete şahitlik yapmaya devam edeceğiz.

Şüphesiz ki Allah, adaleti emreder!

TOKAD

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın