Kamu Sendikalarının Grevine TOKAD da Destek Verdi

Kamu sendikalarının, toplu görüşmelerde hükümetin adil bir ücret artışı yapmaması üzerine yaptıkları greve TOKAD da destek verdi.

Tokat Cumhuriyet Meydanında farklı sendikalar tarafından gerçekleştirilen eylemlere TOKAD; “hakça bölüşüm adil paylaşım, vekillere kepçeyle halka çay kaşığıyla, emekçiler iktidar ve sermayenin kölesi mi, ekonomik sömürü düzenine hayır, yağma düzenine son, asgari ücret azami köleliktir, yoksulluk sınırı 3000 asgari ücret 701 lira” yazan dövizleriyle destek verdi.

TOKAD sözcülerinden Cemil Arslan, kamu çalışanlarının yoğun bir katılımla gerçekleşen bir günlük grevin bundan sonra diğer yerel ve küresel meselelerde meydanlara çıkmak, daha büyük boykot ve direnişlere katılmak için bir başlangıç olmasını dilediklerini belirtti ve sözlerini “Yaşadığımız sorunlar birbirleriyle bağlantılıdır. Küresel kapitalizm hepimizi köleleştirmek istiyor. Dolayısıyla bu örgütlü kapitalizme karşı birlikte direnmeliyiz. Bugün biz burada sadece kendi maaşlarımıza zam istemek için bulunmuyoruz. Bugün, kölelik ücretiyle çalıştırılan asgari ücretliler, 4/C’liler, işsizler için de buradayız. Tüketim çılgınlığının dünyayı ifsad etmesine karşı da buradayız. Kapitalist saldırganlığın bütün insanlığı yutmasına karşı çıkmak için de buradayız! Bunun için bugün iş bıraktık. İnşallah adil ve özgür bir ülke ve dünyaya kararlı bir mücadele neticesinde ulaşacağız!” diye tamamladı.

Haber-foto: Mustafa Kıyak

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın