Tokad “Vicdan Gecesi”nde Rachel’i ve Halepçe’yi Andı

Düzenlediğimiz “Vicdan Günü” programı ile Rachel Corrie’yi, Halepçe Katliamını, Şeyh Ahmet Yasin’i ve Irak işgalini andık

Filistinlilerin evlerini yıkan İsrail buldozerinin ezerek katlettiği Rachel Corrie, barış eylemcisi bir Amerikalıydı. 16 Mart 2003’te katledilen Rachel anısına bugün “Dünya Vicdan Günü” olarak anılıyor.

TOKAD’ın düzenlediği programda bir konuşma yapan Nursena Gürer, Rachel’in Filistin halkı ve Filistinli çocuklar için ortaya koyduğu adanmışlığın eşsiz olduğunu ve bize ışık tuttuğunu söyledikten sonra Halepçe katliamının yürek burkan acısına değindi. Tarihimizin katliamlarla dolu olduğunu anlatan Gürer, Halepçe’de Saddam Hüseyin tarafından katledilen binlerce Kürt’ün acısını içlerinde hissettiklerini, bu hissiyatın zulme karşı direniş bilinçlerini
kavileştirdiğini ifade etti.

HAMAS’ın öncüsü Şeyh Ahmet Yasin’in azim ve kararlılık dolu hayatının ezilen haklar için büyük bir
örneklik teşkil ettiğini belirten Nursena Gürer, tekerlekli sandalyeye mahkûm bir insanı korkak İsrail’in füzelerle katlederek ortadan kaldırdığını söyledi ve Ahmet Yasin’in mücadelesi üzerinde durdu. Irak işgalinin Amerikan emperyalizminin kirli yüzünü gösterdiğini ifade eden Gürer, İslam dünyasında yeni bir direniş dalgasının yükseldiğini, Tunus ve Mısır başta olmak üzere ümmet olarak yeni bir sürecin içine girdiklerini, gelecek için daha ümitli olduklarını sözlerine ekledi.

Nursena Gürer’in konuşmasının ardından Rachel’i, Şeyh Ahmet Yasin’i, Halepçe katliamını ve Irak işgalini anlatan videolar gösterildi, şiirler okundu. Gecede ayrıca çocuklardan oluşan koro ezgiler söyledi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın