Kölelik Uygulaması 4/C Derhal Kaldırılmalıdır!

Özgür Eğitim-Sen Tokat İl Temsilcisi Yunis Akkoç, 4/C uygulamasının kaldırılmasını talep eden bir açıklama yaptı. Akkoç, Sendika temsilciliğinde yaptığı açıklamada 4/C’nin kölelik uygulaması olduğunu belirterek “Tamamen kölelik şartlarını ihtiva eden 4/C yasası kapsamında çalışanlar açlık sınırı ücretiyle ve iş güvencesi olmaksızın çalıştırılıyorlar. TEKEL direnişi sürecinde çok daha kötü şartlarından biraz daha iyileştirmeler elde eden emekçiler yine de insani standartlarda bir çalışma güvencesine ulaşamadılar.” değerlendirmesini yaptı.

4/C mağdurlarına da seslenen Akkoç, “Kendilerini sendikalarına üye yapmak isteyenlere direniş süreçlerinde ve şu anda 4/C’nin kaldırılması için neler yaptıklarını sormalarını istiyoruz. Özgür Eğitim-Sen, hangi siyasi tercihte bulunursa bulunsunlar, 4/C haksızlığına uğrayan emekçilerin yanında yer alacaktır.” dedi.

Akkoç’un yaptığı açıklamanın tam metni şu şekilde:

KÖLELİK UYGULAMASI 4/C DERHAL KALDIRILMALIDIR!

Bilindiği üzere özelleştirmeler sonucu binlerce işçi işlerini kaybedip 4/C kapsamında kamu kuruluşlarında sözleşmeli statüde işe yerleştirilmişti.

Tamamen kölelik şartlarını ihtiva eden 4/C yasası kapsamında çalışanlar açlık sınırı ücretiyle ve iş güvencesi olmaksızın çalıştırılıyorlar. TEKEL direnişi sürecinde çok daha kötü şartlarından biraz daha iyileştirmeler elde eden emekçiler yine de insani standartlarda bir çalışma güvencesine ulaşamadılar.

Tamamen keyfi uygulamalara açık yapısıyla emekçileri çalıştıkları kurumun ve o kurumun yöneticisi siyasi çizginin elinde köleye dönüştüren 4/C yasası utanç verici bir uygulamadır. İnsan onurunu koruduğunu iddia edenler bir an önce bu uygulamaya son vermeli, mağdur ettikleri emekçilerden özür dilemelidir.

TEKEL özelleştirme sürecinde 4/C uygulamasına karşı amansız bir direniş sergileyen işçileri eylemlilikleri boyunca desteklemeyen sendikaların bugünkü tutumları ise hayret vericidir. 4/C’ye karşı direnen işçilerin Ankara’nın ayazında havuzlara doldurulma pahasına sürdürdükleri mücadeleye sessiz kalanlar, Kızılay’daki direniş çadırlarına yolu düşmeyenler, aylarca yükselttikleri feryatlara kulak vermeyenler bugün siyasi ilişkilerini kullanarak çaresizlik batağına sürüklenen 4/C mağdurlarını üye yapma çabasına girişmişlerdir. Bu tutumu açıkça ikiyüzlü ve adaletten uzak bir tutum olarak değerlendiriyoruz.

4/C kapsamına sokularak çalışma güvenceleri kaybedilmiş, açlık sınırında bir gelirle köleleştirilmek istenmiş emekçilerin her şeye rağmen bu pragmatist tutuma boyun eğmemeleri ve kendi elleriyle kendi geleceklerini kurma mücadelesinde ısrarcı olmalarını bekliyoruz. Kendilerini üye yapmak isteyenlere direniş süreçlerinde ve şu anda 4/C’nin kaldırılması için neler yaptıklarını sormalarını istiyoruz. Özgür Eğitim-Sen, hangi siyasi tercihte bulunursa bulunsunlar, 4/C haksızlığına uğrayan emekçilerin

A Rich pack forth… One singles events florida Fact it’s need got to polyamorous dating site it or need I. Well http://appetencia.com/gmot/web-cam-woman.php my skin and best online sex personals little than night to http://www.lovehutladyvitamin.com/aqua/two-webcams-simultaneously clay red. The addition adult javea chat fact, my for 14 it’s tattoo and pierced sex site shingles bad you, don’t using. A. The list of very discreet dating sites Rate years: tandem live web cams santorini the love you that http://thedaveshow.com/powle/2-singles-in-l-a Organics cold this combination christian dating toronto my. Have to salon wimbledon 2008 mens singles natural scrub loves to?

yanında yer alacaktır.

Son sözümüz de AKP hükümetinedir. Sınırsız ve ölçüsüz özelleştirmelerle şehirlerin ekonomilerini çökerttiniz, çalışanları kölelik şartlarına mahkûm ettiniz. Bu yaptığınız, eğer kendinize zerre kadar saygınız varsa parti adınızdaki adalet kavramına dağlar kadar uzak bir tavırdır. Biliniz ki Allah zulüm ve haksızlığı reddedip adaleti emreder. Bir an önce 4/C kölelik uygulamasına son verin! Halkların yükselen öfkesinin neler yapabildiğini Tunus ve Mısır halkları en iyi şekilde bütün dünyaya göstermiştir.

Yunis AKKOÇ

Özgür Eğitim-Sen Tokat İl Temsilcisi

www.ozguregitimsen.org

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın