TOKAD, Adalet ve Özgürlük Platformu’nun Bursa Buluşmasındaydı

Adalet ve Özgürlükler Platformu 14. Ay Eyleminde Bursa’da Buluştu

Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde başörtüsüne ve her türlü adaletsizliğe karşı özgürlük eylemleri yürüten Adalet ve Özgürlükler Platformu temsilcileri, 10. İstişare Toplantısını gerçekleştirmek üzere Bursa’da buluştu. Bursa Mazlum-der öncülüğünde yürütülen 14. ay özgürlük eylemine destek veren Platformlar adına eylem öncesinde birer selamlama konusu yapıldı. Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu adına Medine Küçük, Konya İnanç Özgürlükleri Platformu adına Musa Kazım Yılmaz, İstanbul adına Rüştü Hacıoğlu, Ankara İnanç Özgürlükleri Platformu adına Aysel Yılmaz, TOKAD adına İlyas Çetin, Antalya Özgür-der Temsilciliği adına Gültekin Sincar, Özgür Açılım Platformu adına Mehmet Ali Başaran, Bursa Başörtüsü Öğrenci Komisyonu adına Aslı Karadağ konuşma yaparken, eylemde Van Hak ve Özgürlükler Platformu ile Sakarya Adalet Girişimi mensupları da hazır bulundular. Eylemde ayrıca Beytullah Emrah Önce, Sakarya Adalet Girişimi tarafından hazırlanan “Türkiye’de ve Dünyada Başörtüsü Raporu 2009-2010” adlı çalışmanın kamuoyu duyurusunu yaparak, raporla ilgili bilgilendirme yaptı. 14. ay basın açıklamasını ise Mazlum-der Şube Başkanı Av. Şakir Çalışkan okudu.

Sessiz Yığınlar Nerede?

Şakir Çalışkan, “Bugün burada Bursa Başörtüsüne özgürlük eylemlerinin 14. ay basın açıklaması için toplanmış bulunuyoruz. Aramızda ülkenin dört bir yanından gelen başörtüsü platformu üyeleri var, Bursa’da 10. İstişare toplantısı için bir aradayız. Periyodik basın açıklamalarının ilki 25 Nisan 20005 tarihinde Mazlum-der İzmit Şubesi tarafından yapıldı ve buradaki eylemler her hafta cumartesi gün olmak üzere halen devam ediyor. Buradan Sakarya, Akyazı, Ankara, Van, Konya, Antalya, Kütahya, Afyon ve Bursa illerine yayılan başörtüsüne özgürlük direnişleri her gün daha da büyüyerek devam ediyor… Yasağa karşı her hafta ya da her ay aynı periyotla, aynı dik duruşunu ve kametini bozmayan bu güzel topluluk hariç diğer sessiz yığınlar neredeler? Yoksa onlara özgürlük İbrahim’in koçu misali gökten mi inecek? İsmail’in teslimiyeti olmadan göklere boş boş bakmanın bir anlamı var mı? Hangi nimet çabasız elde edilmiştir ki özgürlük gibi dünyanın en pahalı nimeti bedava verilsin? Nerde çabamız?” dedi.

Başörtülü Vekil Olacak Mı?

Basın açıklamasında Hükümet’in başörtüsü sorununu üniversitelerle sınırlı tutması, ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki talebi, kamu çalışanlarına özgürlüğün tartışılmak istenmemesini eleştirirken, “Özgürlüklerin önünü açma vaadiyle iki defa iktidar olup üçüncü iktidarına doğru yürüyen bir parti, tabanının en çok muzdarip olduğu bu yasağı neden kaldırmaz ve neden çözüm için sürekli bir sonraki seçimi adres gösterir? Hazır yeri gelmişken soralım; bu seçim Ak Parti, CHP, MHP ya da BDP başörtülü aday gösterecek mi? Yasal hiçbir engel olmamasına rağmen milletin seçilmiş vekili Merve Kavakçı’nın meclisten başörtüsü sebebiyle kovulmasından ve yetinilmeyip o hınçla vatandaşlıktan da çıkarılarak adeta aforoz edilip Amerika’ya sürgün edilmesinden bu yana adeta yazılı olmayan bir çeşit tabu gibi başörtülü vekilin meclise taşınamaması bu ülkede siyasileri hiç rahatsız etmiyor mu?” dedi.

Bursa’dan Mısır Halkına Selam

Basın açıklaması Tunus ve Mısır’da başlayan halk devrimleriyle ilgili olarak “Tunus’la başlayıp Mısır’da devam eden halk devrimleri bir defa daha göstermiştir ki zulüm payidar olmaz, zulümle abad olunmaz. Mazlumdan yana zalime karşı olmayı ilke edinmiş biz özgürlük direnişçileri tüm mazlum halkların zalimlere karşı gösterdikleri onurlu direniş destekliyoruz ve sonuna kadar yanlarındayız.” dedi ve Şuara Suresinin 227. ayetiyle “Zulmetmekte olanlar, nasıl bir inkılâba uğrayıp devrileceklerini pek yakında bileceklerdir” açıklamasına son verdi. Eylemde “Zulme karşı omuz omuza”, “Şehir şehir direneceğiz, adım adım kazanacağız!”, “Başörtüsü Allah’ın emridir”, “Uyan, diren, özgürleş” ve “Bursa’dan Mısır’a direnişe bin selam!”, “Dün Tunus’ta, bugün Mısır’da; yaşasın Küresel İntifada!” sloganları attılar.

1 yorum

Bir yanıt bırakın