Tokat Katsayı Zulmüne Boyun Eğmiyor

Tokat Sivil İnisiyatif Grubu’nun eyleminde Danıştay’ın katsayı kararı, hukuk darbeleri, Ergenekoncu çete düzeni, adaletsizlikler ve yasaklar protesto edilirken, eylem sonrası düzenlenen yürüyüşte “Zulme boyun eğmeyeceğiz” mesajı verildi

Danıştay’ın katsayı zulmüne devam kararı tepki toplamaya devam ediyor. Tokat Sivil İnisiyatif Grubu tarafından düzenlenen geniş katılımlı eylemde Danıştay, İstanbul Barosu ve akıl babaları Sabih Kanadoğlu protesto edildi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İl Temsilcisi Cemil Çağlar, “YÖK’ün katsayı adaletsizliğini son erdiren mevzuat değişikliğiyle; özellikle meslek lisesi mezunu gençlerimizin yarışa geriden başlamaları şeklindeki hakkaniyet değerlerine aykırı durum sona erdirilmiştir. Bu değişiklik, eşitler arası bir yarış içerisinde yüksek öğrenim hakkından yararlanmalarına imkân sağlamıştır.” dedikten sonra bu kararın bazı çevrelerini rahatsız ettiğini ve sonuçta Danıştay’ın düzenlemenin yürütmesini durduğunu söyledi. Çağlar, açıklamanın devamında “Bu karar göstermektedir ki, eğitim sistemi ve felsefesi konusunda ahkâm kesen ancak anayasanın kendisine çizdiği sınırları dahi algılamakta zorlanan bir danıştay var.” dedi.

Katsayı adaletsizliğinin 28 Şubat darbe süreci uygulaması olarak nitelendiği basın açıklamasında Cemil Çağlar, kurulduğu günden bugüne ilk defa doğru bir iş yaptığını belirttiği YÖK’ün kararının yürütmesinin durdurulmasını halka karşı bir karar olarak değerlendirdi. Danıştay kararına zemin hazırlayan İstanbul Barosu’na, Taksim Meydanı’nda neden “Darbeci Baro Taksim’e Hoş Geldin” pankartıyla karşılandıklarını bir kez daha düşünmelerini tavsiye eden Çağlar, Sabih Kanadoğlu’nun da kararda parmağı olduğunu hatırlatarak “Milletimiz artık Sabih Kanadoğlu’na yeter demektedir. Milletimiz hukuk darbesine hayır demektedir. Milletimiz Ergenekon çete düzenine hayır demektedir. Milletimiz Fırsat ve imkan eşitliğini yok sayan 1998 yılında dayatmayla hayata geçirilen katsayı adaletsizliğinin tarihin çöp sepetindeki yerini almasını istemektedir. Gençlerimiz, mezun oldukları ortaöğretim kurumu yönüyle ayırım yapılmaksızın çözebildiği soru kadar başarılı sayılmalarını sağlayacak bir sistem istemektedir. Danıştay kararının ortaya çıkardığı karamsar tablo başta YÖK olmak üzere konuyla ilgili olanlar tarafından ivedilikle düzeltilmelidir.” dedi.

Eylemden sonra grup GOP Bulvarı’ndan aşağı doğru uzun bir kortej oluşturarak yürüyüşe geçti. AK Parti binasının önünden geçerken kısa bir süre duraklayan grup, “Hükümet uyuma! Halkına sahip çık!” sloganları attı.

Eylem fotoğrafları için tıklayın…

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın