Tokat’ta Gazze Eylemleri Sürüyor

Gazze’deki katliama yönelik tepkiler artarak devam ederken, Tokat şehrinde üç farklı eylemde Siyonist İsrail tel’in edildi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencilerinin inisiyatifinde düzenlenen ve halkın geniş destek verdiği eylemde Gazze’deki vahşet protesto edilirken, İsrail’in gayri meşru bir devlet olduğu hatırlatıldı

ve İsrail’le gerçekleştirilen her türlü antlaşmanın iptal edilmesi çağrısı yapıldı. Yoğun kar yağışı altında yapılan eylem Filistinli bir kızın İsrail hapishanesindeki babasına yönelik şiirin okunmasıyla başladı ve şu vurguların öne çıktığı basın açıklamasıyla devam etti. “Dünyanın tek terörist devleti olan İsrail’in masum Gazze halkına yönelik saldırılarını lanetliyoruz. Medeniyetler ittifakından bahseden, dünyaya barış ve özgürlük çağrıları yapan Batı dünyasının sahte yüzü, İsrail’in gerçekleştirdiği katliamlara sessiz kalmasıyla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Üç maymunu oynayan batılı devletler bir yana, İslam coğrafyasının merkezinde sayılan Filistin’de akan Müslüman kanının durdurulması için yıllardır bir türlü harekete geçmeyi beceremeyen İslam ülkelerinin yöneticilerinin bu son katliam karşısında nasıl bir tutum sergileyeceğini merak ediyoruz… Acı olan, bütün dünyanın yaşanan trajedinin sorumlusunu görmesine rağmen, İsrail’i durduracak bir önlem almaya yanaşmaması, katliama seyirci kalmasıdır. Dünyanın geleceği için İsrail artık durdurulmalı, kanlı katiller cezasız bırakılmamalıdır.”

Gazze katliamından fotoğrafların taşındığı eylemde “Gazze direniyor, ya biz?” yazılı bir pankart açıldı. “Katil ABD, katil İsrail,” “Gazze halkı yalnız değildir,” “İsrail’le antlaşmalar iptal edilsin,” “Gazze’ye selam, direnişe devam” şeklinde birçok slogan atıldı. Basın açıklamasından sonra Şeyh Ahmet Yasin’e adına yazılan “Ümmetimin suskunluğunu sana şikâyette bulunuyorum” adlı mektup okundu. Eylem, tekbirler eşliğinde İsrail bayrağının yakılmasıyla son buldu.

Tokatlı gazeteciler İsrail’i lanetledi

İsrail’in Filistin’deki son Gazze saldırısı ile ortaya çıkardığı vahşeti kınamak üzere Tokat’taki basın mensupları bir araya gelerek meydanda bir basın açıklaması yaptı. Yerel ve yaygın basının düşüncelerini yansıttığı söylenen açıklamayı Mehmet Aktürk yaptı. “Siyonist bir devlet olan İsrail, Gazze’ye yaptığı son operasyonlarda 100 bin ton bombayı sivil halkın, çocukların ve kadınların üzerine yağdırdı. Şuan itibarıyla 300 dolayında Filistinlinin şehit olduğu Gazze saldırısının ardından, binlerce gözyaşı ve ağıt gök kubbeyi sarsacak güçte. Ne yazık ki, Filistinlilerin karşı karşıya kaldığı bu soykırımda, hiçbir devlet ve millet yanlarında yok. Kan ve gözyaşının üzerinde kurulan bir din ve Siyonist devlet olan İsrail, katliamlarını dur durak vermeden sürdürüyor. Abluka altında tuttuğu Filistinlilerin yaşadığı şehir ve köyler; ilaçsız, gıdasız hayatta kalma mücadelesi veriyor. İslam coğrafyası olarak tabir edilen devletler, İsrail’in pervasızca saldırılarına gür bir sesle cevap vermek yerine, korkak ve dolaylı yardımlar yapma yolunu seçiyor.

Kuş sapanı ve çıplak minik ellerle taş atmayla başlayan “İntifada” harekatı, 21 yıl sonra binlerce şehit, binlerce gazi, binlerce sönen ocak olmasına rağmen; aynı inanç ve kararlılıkta sürüyor. Ne var ki, Siyonist İsrail, silahın, paranın ve New York Borsasının şımarıklığı, “insanlık ayıbı” olan bu katliamları yapmasına neden oluyor. İnsanların yaşama hakkı ellerinden alınmış; İslam’ın en temel öğretisi olan şehitlik ve gazilik unvanlarına dahi tahammül edemeyen bir devletin “serseri mayın” ve “bozgunculuk” özelliği tüm Ortadoğu coğrafyasında adeta “taşların bağlandığı köpeklerin salındığı” bir anlayışla sürüyor. Yüreğimize su serpecek bir açıklama, bir durdurma ve hatta bir kınamaya hasret kaldığımız şu zamanda, Filistinli Kardeşlerimiz için ne olur, hiç değilse ellerimizi göklere kaldırıp bir dua edelim. Allah’a yönelip yalvaralım. “Ya Rahman… Ya Rahim… Ya Kerim… Ya Gafur! Senin en güzel isim ve sıfatlarınla merhametine sığınıyoruz. Ey, mazlumların, mağdurların, mus’tazafların Allah’ı. Filistinlilerin yanında değiliz. O’nların katledildiği bombaların altında değiliz. İntifadaki Filistinli çocukların avuçlarına çakıl taşı dahi veremiyoruz. Onların katıksız ekmeğine, tuzlu sularına, kan revan içindeki vücutlarına merhem olamıyoruz. Ya Rab, Siyonist İsrail devletine karşı yüreğimizde besleyip büyüttüğümüz “buğz’umuzu” biliyorsun. Yüreğimizde yanan ateşle yak, gözümüzden akan yaşla boğ Siyonist köpekleri!”

İsrail’in işgal ettiği topraklardan çekilmesinin, Filistin’e insani yaşam koşullarının gelmesinin bir an önce sağlanması lazım. Aksi takdirde sessiz kalan herkes bu zulme ortak olmuş demektir. Tokatlı basın mensupları olarak Filistin’de yaşanan bu insanlık ayıbı karşısında herkesi sesini yükseltmeye davet ediyor İsrail’i ve onun yandaşlarını şiddetle kınıyoruz.”

Katil İsrail Ortadoğu’dan defol!

Eğitim-Sen Tokat şubesi mensupları, yürüyüş yaparak geldikleri şehir meydanında İsrail’in Gazze katliamını protesto etti. İsrail saldırılarının insanlık suçu olduğu ifade edilen eylemde yapılan basın açıklamasında “İsrail’in Gazze’de, okulların dağılma saatinde gerçekleştirdiği ve aralarında okullarından çıkıp evlerine gitmekte olan çocukların da bulunduğu yüzlerce sivilin yaşamına mal olan bombardıman, Ortadoğu’da barış ve çözüm çabalarına da büyük bir darbe vurdu. Yıllardır Ortadoğu halkları için hayatı cehenneme çeviren savaş mantığına artık son verilmelidir. İsrail’i gerçekleştirdiği katliamdan dolayı kınıyor, çözümsüzlükten ve daha büyük acılara yol açmaktan başka işe yaramayacak olan saldırılarından vazgeçmeye çağırıyoruz.” denildi. “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!,” “Katil İsrail Ortadoğu’dan defol” ve “Filistin halkı yalnız değildir” sloganları atılan eylemde “Hepimiz Filistinliyiz” yazılı dövizler taşındı.

Eylem fotoğrafları için tıklayınız

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın