Namazına Sahip Çık!

TOKAD tarafından yapılan basın açıklamasında, medyada namaza yönelik yer alan haberler kınanırken, her türlü hak ihlalinin kaldırılması çağrısı yapıldı

Tokat – Toplumsal Dayanışma Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD) mensuplarında yapılan basın açıklamasında medyada yer alan namaz haberleri kınanarak, toplumun inandığı gibi yaşamasının önündeki tüm engellerin derhal kaldırılması talep edildi. Dernek adına Çetin Yıldırım tarafından okunan açıklamada “Kartel medyadaki başörtüsü ve namaz karşıtlığında dikkate değer bir artış gözlemlemekteyiz. 27 Nisan muhtırasında Peygamberimiz Hz. Muhammed’in anıldığı etkinliklerin açık bir dille eleştirilmesi, bu karşıtlıkta tetikleyici bir rol oynamıştır. Düne kadar başörtüsü hakkında karalayıcı ifadeler kullanan kartel medya keneleri, şimdi de namazımızı hedef almaktadır. Kartel medyanın İslam’a ve Müslümanlara karşı “irtica” ve “şeriat” kelimeleri ardında yaptığı saldırıların amacının farkındayız. Nitekim Bağcılar Lisesi’nin bodrum katında namaz kılan öğrenciler hakkındaki haberleri, asıl niyetlerini açıkça ortaya koymuştur,” denildi.

Basın açıklamasında namaza yönelik karalayıcı haber yapan medya organları hakkında “Rabb’imizin ayetlerinin gereğini yerine getirenlere böylesine pervasızca saldıranların, Allah’a açıkça meydan okuma cesaretini kimden aldıklarını merak ediyoruz,” ifadelerine yer verilerek, “Toplumun inanç ve değerlerine hakaret edenler, bu adi oyunu görmediğimizi mi zannediyor? Kamusal alan ve laikliği bahane edip, inandığımız gibi yaşama özgürlüğümüzün gasp edilmesine boyun eğeceğimizi mi zannediyor? Hayır, onlar apaçık bir yanılgı içindedirler! Başörtüsü ve namaz; Müslümanlar için Allah’ın emridir, haktır. Bunu hiçbir güç engelleyemez. Toplum vicdanında onarılmaz yaralar açan bu hak ihlallerine artık son verilmelidir. Aziz dinimizi hedef alan bu hayasızca akına karşı, Tokat’ın ve Türkiye’nin tüm samimi ve onurlu insanlarını dayanışmaya; daha duyarlı davranmaya ve sorumluluk almaya çağırıyoruz,” çağrısı yapıldı.

Basın açıklamasında “Namaz’ına sahip çık!” “Gördünüz mü, namazımızı engelleyenleri?” “İnancına, başörtüne, namazına sahip çık!” ve “Dün, başörtüsü. Bugün, namaz. Yarın, ???” yazılı dövizler taşıyan TOKAD üye ve gönüldaşları, “Namaz düşmanı kartel medyası!” ve “Tokat uyuma! namazına sahip çık!” sloganları attılar.

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Namazına sahip çık!

Toplumsal Dayanışma Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Derneği olarak son günlerde kartel medyadaki başörtüsü ve namaz karşıtlığında dikkate değer bir artış gözlemlemekteyiz. 27 Nisan muhtırasında Peygamberimiz Hz. Muhammed’in anıldığı etkinliklerin açık bir dille eleştirilmesi, bu karşıtlıkta tetikleyici bir rol oynamıştır. Düne kadar başörtüsü hakkında karalayıcı ifadeler kullanan kartel medya keneleri, şimdi de namazımızı hedef almaktadır.

Kartel medyanın İslam’a ve Müslümanlara karşı “irtica” ve “şeriat” kelimeleri ardında yaptığı saldırıların amacının farkındayız. Nitekim Bağcılar Lisesi’nin bodrum katında namaz kılan öğrenciler hakkındaki haberleri, asıl niyetlerini açıkça ortaya koymuştur. Lise öğrencilerinin, Allah’ın emri olan namaz ibadetini yerine getirirken gizlice kameraya alınmaları ve bu görüntülerin, tehlikeli bir örgüt suçüstü yakalanmış gibi sunulması kesinlikle kabul edilemez. Haberlerde geçen ifadelerde, öğrencilerin başlarını örtmeleri ve namaz kılmaları suç gibi gösterilmektedir. Adeta kendilerinden hesap sorulmaktadır. Rabb’imizin ayetlerinin gereğini yerine getirenlere böylesine pervasızca saldıranların, Allah’a açıkça meydan okuma cesaretini kimden aldıklarını merak ediyoruz.

Bu coğrafyada insanlar yüzyıllardır kendisini Müslüman olarak tanımlar. Yüzyıllardır örtünürler ve namaz kılarlar. Bu gerçeğe rağmen şimdi İslam dinini özgürce yaşamak isteyenlere yapılan bu tür kötü muameleler utanç vericidir. İnsanlar okullarda, üniversitelerde ve resmi dairelerde başlarını açmaya, namazlarını kuytu köşelerde kılmaya mahkum edilmektedir. İbadet eden insanlara suçlu gibi davranılmaktadır. Lise öğrencilerine yapılan aşağılama bunun son örneğidir. Bir yandan “Haydi Kızlar Okula” deyip, diğer yandan başörtüsüyle, namazıyla okula giden kızlara saldırmak nasıl bir ikiyüzlülüktür? Toplumun inanç ve değerlerine hakaret edenler, bu adi oyunu görmediğimizi mi zannediyor? Kamusal alan ve laikliği bahane edip, inandığımız gibi yaşama özgürlüğümüzün gasp edilmesine boyun eğeceğimizi mi zannediyor? Hayır, onlar apaçık bir yanılgı içindedirler!

Başörtüsü ve namaz; Müslümanlar için Allah’ın emridir, haktır. Bunu hiçbir güç engelleyemez. Toplum vicdanında onarılmaz yaralar açan bu hak ihlallerine artık son verilmelidir. Aziz dinimizi hedef alan bu hayasızca akına karşı, Tokat’ın ve Türkiye’nin tüm samimi ve onurlu insanlarını dayanışmaya; daha duyarlı davranmaya ve sorumluluk almaya çağırıyoruz.

İslam’ın bir hükmüne karşı yapılan bir karalama, dinimizin tümüne yönelik demektir. Bugün başörtümüzü ve namazımızı savunmadığımız takdirde, yarın daha kötü bir durumla karşı karşıya kalacağımız unutulmamalıdır. O halde yapılanlara sessiz kalmamalı; inanç, hak ve özgürlüklerimizi açık yüreklilikle savunmalıyız.

TOKAD olarak tevhid, adalet ve özgürlük dini olan İslam’a yönelik her türlü çirkin saldırıyı kınıyor, toplumun inandığı gibi yaşamasının önündeki tüm engellerin derhal kaldırılmasını talep ediyoruz.

TOKAD (Toplumsal Dayanışma Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Derneği)


İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın